Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Én láttam őt, ahogy egyre nőtt...

2014.01.26. 20:15 mezeinewsee

Tegnap megint szalagavatón voltam. Előre bocsátom, hogy nagyon utálom a szalagavatókat. A ballagásokat még jobban. Órákat várunk, bávatagon figyelünk egy zsák idegen kamaszt, hogy 1 percre lássuk azt az egyet (jó, néha 2-3-at), akiért elmentünk. Aki tényleg érdekel. De mivel az az egy (ez esetben csak annyi) valóban érdekel, szájhúzogatás nélkül elmegyek minden ilyen szörnyűségre, ha öcséim/húgaim igénylik a társaságomat.

Tehát ott tartottunk: szalagavatón voltam. Mivel tudtam, hogy az illetékesnek ez valóban fontos, ahogy közeledett, nekem is egyre inkább fontosabb lett. Már érdekelt minden: milyen lesz a ruhája, a haja, a sminkje... 

Előre bocsátom (ismét): szerintem egy 18 éves ember NEM FELNŐTT. Akkor sem, ha azt hiszi. Akkor sem, ha a mellére tűzik a szalagot. Sőt, akkor sem, ha leérettségizett, és nagyon felnőttnek érzi magát. Ennek ellenére, amikor megérkeztünk, meglepődtem....

Kis kitekintés: nem is tudom pontosan, mikor, talán 3 éve volt, hogy Mogyeee lehozott három kajla kamasz kislányt cserkészetre. Egyikük egy tűzről pattant, nagyszájú kis boszorkány volt, másikuk igazi keresztény jókislány, akinek hónapokig alig hallottuk a hangját. A harmadik szintén egyéniség: kicsi, mosolygó, csendes, aki felnőttként gondolkodott, felnőttként viselkedett, a felnőttek felelősségérzetével rendelkezett, miközben 100%-ig gyerek tudott maradni. Hogy ezt hogy csinálta? Máig sem tudom. No, erről a harmadikról szól a bejegyzés. Nevezzük M-nak, mert ez a neve...

Szóval, ott tartottam, hogy megérkeztünk. M. repült, megölelt, ahogy szokott. És ez bizony NEM AZ A GYEREK VOLT, AKIT ISMERTEM. Egy fiatal nőt láttam magam előtt.

Mivel egy csomó, számomra unalmas rész van a szalagavatón, végigfutott előttem M. általam is ismert élete. Hiszen nem most nőtt fel! Hogy nem vettem észre? Bár, talán észrevettem én, hiszen sosem kezeltem gyereknek. De valahogy mégis így élt a szememben. Kis idézet a Rómeó és Júlia musicalből:

"Láttam őt, ahogy egyre nőtt, és most a legszebb lány, ki él, és köztünk jár." 

Mindene megvan, ami a "jónőséghez" kell: helyes arc, gyönyörű szemek és haj, jó alak, és jó ízlés a csinos öltözködéshez. És mellé még a szemérem is ott van a szemében, ami sajnos a legtöbb lányból már hiányzik, és amitől minden fiú megnézi (bár szegény fiúk nem tudják, hogy pont az a kisugárzás, ami miatt utána fordulnak, akadályozza meg, hogy bármit elérjenek nála).

Aztán jött a tánc, amire hónapokig készült. Néztem őt, és kicsit megnyugodtam, hiszen látatm: a csibészség, a játékosság megmaradt. Ismét egy idézet (most a Zsoldos című könyvből): 

"Ő volt a legszebb, legélettelibb lány a pályán, de a szemében csak gyerek volt, és jó barát."

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr55783877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.29. 21:12:35

És láttam a nőt , ahogyan egyre nőtt.

tóthferí 2014.01.30. 23:13:44

@mezeinewsee: "A növény a női minőséget jeleníti meg a hagyományos, ábrázoló magyar műveltségben. A NŐ szavunk szép példa a magyar nyelv egyik jellemző ismérvére, miszerint sok kifejezésünk bír egyszerre igei és névszói jelentéssel. Növevény, növény, NŐ. A nő virág, virágba borul, termőre fordul."www.facebook.com/Kult11/posts/232634970225774

mezeinewsee 2014.02.13. 20:51:25

@tóthferí: moderáltam a kommentedet, mert ez nem a reklám helye. Nem reklámozom és nem olvasom a blogodat. Nem azért, mert bajom lenne veled, hanem azért, mert leírtad: kifejezetten ellenünk hoztad létre. Erre jogod van, azt írsz, amit akarsz, de nekem nem kötelességem olvasni.

mezeinewsee 2014.02.14. 08:20:19

Ezen a blogon mindenki elmondhatja a véleményét (amíg kulturáltan tudja, és nem személyeskedik). De más blogokat csak én reklámozhatok itt. Ezt meg is teszem, az ajánlóban. A tiedet nem fogom, mert én sem olvasom, és a szellemisége nem tetszik, ezért másoknak sem ajánlom.

mezeinewsee 2014.02.14. 10:03:00

@bélaybéla: tudod, a blog nem demokratikus műfaj. Ha elolvastad volna, ami a bemutatkozásban van, látnád: ez a blog azért van, hogy ÉN szabadon, cenzúra nélkül kifejthessem a véleményemet. Te is megteheted, a saját blogodon. Itt csak kommentálhatod az enyémet.
Ezen a blogon te nem olvashattál magadról távkiértékelést. Kérlek, ne keverd ide a más blogokon történteket, azokat ott kommentáld.
Másnak nincs szüksége rá, de veled fordult már elő, ezért ideírom: arra sem használhatod a felületet, hogy másoknak üzengess rajta.

mezeinewsee 2014.02.14. 22:01:22

@bélaybéla: "Pontosan azt szeretném tenni én is, amit mondasz: "csak" kommentálni a te véleményedet. Ezt szabad?" Szabad.
"Szóval akkor te azért nevezted el "anticenzornak" a blogodat, hogy csak és kizárólag te szabadon kifejthesd a véleményedet?" Igen.
"viszont én erre nem válaszolhatok sem ott sem itt?" Dehogynem! Ott, ahol írtam. Ha itt írnék rólad, természetesen reagálhatnál rá, de nem fogok.
"Az én blogom ellenben valóban kiérdemli az anticenzor jelzőt, mert oda mindenki cenzúrázás nélkül írhat, válaszolhat bármikor bármit." Éljen, legyél rá büszke, de ugye ettől nekem nem kötelező olvasnom?
"A szkíta magyar judeo mentes ember ugyanis liberális és igazságos egyenrangúnak ismeri el a partnerét a maximalitásig.(Ez én vagyok!)" Ámen.

mezeinewsee 2014.02.14. 23:03:49

@bélaybéla: Mivel mondtam, hogy ez itt nem a reklám helye, így kénytelen vagyok az egész kommentedet törölni. A blogodat nálam nem reklámozhatod.
A többi blogon sem a véleményed a gáz, hanem ahogy kifejted. Írjál elfogadható stílusban, akkor megjelenhet.
Nálam csak akkor, ha a reklámot elhagyod (javaslom valamelyik más nevedet).
"És ki vagy mi akadályozott meg abban addig, hogy szabadon kifejthesd a véleményedet?" Ez a magánügyem.

mezeinewsee 2014.02.14. 23:05:50

Mindenkinek: feribélának nem a kommentjeivel volt baj, nem azért moderáltam. Kizárólag azért, mert folyamatosan reklámozta a blogját, amit megkértem, ne tegye. Eredeti nevén, reklám nélkül természetesen szívesen látom.

Malkav 2014.02.14. 23:55:10

@mezeinewsee: Értettük, bár számíts rá, hogy lesz egy két meccsed vele még a reklám terén is... :)

mezeinewsee 2014.02.15. 21:02:40

@thothferi: "nem tilthatod meg nekem, hogy a nicknevem mögött megjelenjen az általam készített oldal címe." nem is tiltom meg. Megjelenhet, csak akkor ezzel a nick névvel nem írhatsz ide. Ilyen egyszerű.
"Szeretnélek figyelmeztetni a keresztény mértékletességre, mert úgy látom, hogy túlzásokba estél!" Nem ismered ezeknek a szavaknak a jelentését... de nem baj, mert legalább már tényleg olvasol.
"Ha a magánügyed az anticenzorságot kiváltó ok, akkor miért kürtölöd szét a világhálón, hogy te cenzúrálatlanná váltál immáron? Mindenki ezt fogja firtatni ugyanis." Rajtad kívül senki nem firtatja. Tiszteletben tartják, hogy ez az én dolgom. Úgy tűnik, csupa udvarias olvasóm van.

thotferi 2014.02.15. 21:53:54

@mezeinewsee: Akkor lenne igazad, ha következetesen minden ideírónak megtiltanád, hogy reklámozza a saját blogját.

Ismerem a keresztény szó jelentését, és a mértékletesség szó jelentését is, mert tanította nekem a tanítónénim az alsó tagozatban.

Küldjek ide vagy 25 érdeklődő olvasót, akik meg fogják ezt kérdezni(udvariasan)?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.15. 23:19:08

@thotferi:
Na mi van, mivel a blogod senkit sem érdekel, kénytelen vagy folytatni a pörgést? :) Egyébként mezeinewsee nem vízöntő, csak úgy mondom.

Miért van az, hogy mi tökéletesen megvagyunk nélküled, de te függsz tőlünk? Ha soha többé nem írnál, mi jól meglennénk. Ha te nem írhatsz nekünk, ha nem foglalkozunk vele, szenvedsz. Mond csak, esetleg... khm... gyengéd érzelmeket viseltetsz valamelyikünk iránt?

mezeinewsee 2014.02.16. 13:44:58

@thotferi: "Akkor lenne igazad, ha következetesen minden ideírónak megtiltanád, hogy reklámozza a saját blogját." Csak az reklámozhatja a blogját, akiét én is reklámozom. Ilyen egyszerű.
"Ismerem a keresztény szó jelentését, és a mértékletesség szó jelentését is, mert tanította nekem a tanítónénim az alsó tagozatban." Rosszul tanította. Ugyanis rosszul használod. lehet, hogy az összefüggést nem ismered...
"Küldjek ide vagy 25 érdeklődő olvasót, akik meg fogják ezt kérdezni(udvariasan)?" Ne. Akiknek írok, azok itt vannak. és tudják, hogy a másik magánügyeit tiszteletben tartjuk.
@Xinaf: "Egyébként mezeinewsee nem vízöntő, csak úgy mondom." Én ezt nem is mondtam neki, így viccesebb a szuper asztrológiai tudása.

mezeinewsee 2014.02.16. 18:41:39

Ferit ezen a nevén is ki kellett tiltani, mert így is reklámozott...

Malkav 2014.02.16. 19:18:37

@mezeinewsee: ...és még mennyi kitiltás vár rád... :)

mezeinewsee 2014.02.16. 20:00:11

@Malkav: nem baj... játsszon csak.

A legújabb kommentjét idemásolom, mert a reklám miatt törölni kellett.

"Először "reklámozni" kell a blogot, hogy az olvasók, a fogyasztók megjelenjenek.
Ez idő kérdése, meg az is, hogy az undoromat leküzdve tételesen cáfoljam minden ostobaságaitokat a blogon.
Én meg vagyok nélkületek, ti nem vagytok el nélkülem, mert időnként olvasom ám a nevem az írásaitokban; ezért is tértem vissza legutóbb.
Ezért döntöttem úgy, hogy nem hagyhatlak magatokra az ön és közveszélyes ostobaságaitok társaságában, mert szükségetek van a fegyelmező ostorra is.

"Csak az reklámozhatja a blogját, akiét én is reklámozom. Ilyen egyszerű."
És hol reklámozod a különböző blogokat, hogy ezt valóban ellenőrizni is tudjam?

"akiknek írok, azok itt vannak"
Akkor miért nem csinálsz csak privát blogot magatoknak, hogy a netről ne találjon ide még véletlenül sem senki?

"rosszul tanította"
Akkor áruld már el nekem légyszíves, hogy ezeket a szavakat , összefüggéseket hogyan kell helyesen értelmezni!

Én nem mondottam, hogy nyuszi vízöntő, hanem csak azt, hogy az, amiről beszéltem, vízöntő tulajdonság."

mezeinewsee 2014.02.16. 20:06:43

És akkor jöhet a válasz:
"Először "reklámozni" kell a blogot, hogy az olvasók, a fogyasztók megjelenjenek." Csakhogy vannak helyek, ahol nem szeertnék, hogy reklámozz. És ez egy ilyen hely.
"az undoromat leküzdve tételesen cáfoljam minden ostobaságaitokat a blogon." Ez a te magánügyed.
"Én meg vagyok nélkületek, ti nem vagytok el nélkülem" Eddig azért elég jól sikerült.
"időnként olvasom ám a nevem az írásaitokban" Ezen a blogon????? Mutasd már meg!
"És hol reklámozod a különböző blogokat, hogy ezt valóban ellenőrizni is tudjam?" 1. Ki vagy te, hogy ellenőrizgeted, amit mondok?
2. Jobbra, fent, LINKEK fül alatt. (Csak hogy örülj.)
"Akkor miért nem csinálsz csak privát blogot magatoknak, hogy a netről ne találjon ide még véletlenül sem senki?" Mert nem zavar, ha valaki idetalál. Eddig mindenki teljesen kulturált volt, csak egyvalaki van, aki visszaél a vendégjoggal, nem törődik a kérésekkel, és nem odaillőket kommentel az írások alá. Vajon ki lehet?
"Akkor áruld már el nekem légyszíves, hogy ezeket a szavakat , összefüggéseket hogyan kell helyesen értelmezni!"
No, végre egy kérdés! Keresztény mértékletesség: lehet, hogy valakinek igaza van bizonyos kérdésekben, de ezt akkor is udvariasan, tapintatosan, másokat meg nem bántva kell kifejeznie.
"Én nem mondottam, hogy nyuszi vízöntő, hanem csak azt, hogy az, amiről beszéltem, vízöntő tulajdonság." Jó duma!

mezeinewsee 2014.02.16. 21:11:29

@cicagumi: "Nem ezen a blogon, hanem a kedves kisöcséd blogján olvastam a nevemet. Most azért írok ide, mert ő már kitiltott a blogjáról, de tudom, hogy a te blogodat is olvassa. Abban a naiv hiszemben voltam, hogy ez anticenzor blog." Tehát kifejezett kérésem ellenére itt üzengetsz neki. Ez pofátlanság. Egyébként nem vagy kitiltva ott sem, de csak akkor engednek megnyilvánulni, ha azt kulturáltan teszed. Itt is közel állsz már egy hasonlóhoz.
"Na most nagyon csúnya hazugságon kaptalak, nem szép dolog ez egy hitoktatótól! " Nem vagyok hitoktató, és nem kaptál hazugságon.
"Akkor ezt a felhasználót miért nem törölted a reklámjával egyetemben?" Mert csöppet sem bunkó. Érdekes, te akarod megmondani nekem, hogy ezen a blogon kit töröljek?
"Mi az az írásom, ami nem ide illő?" Az, amiket ideírsz. Ami ideillő volt, azzal nincs is bajom. De a fenti bejegyzés egy fiatal lány szalagavatójáról szól. Te meg ideszemetelsz.
"Szerinted ez a keresztény mértékletesség?" Igen, ez.
"amikor a farizeusok ugyanezért kérdőre vonták"
1. Te nagyon szívesen hasonlítod magad Jézushoz, de hiába, nem vagy ő.
2. Nem ugyanezért vonták kérdőre. Sőt, téged nem is vont senki kérdőre... te szemtelenkedsz itt.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.16. 23:24:09

@cicagumi:
Ez biztos kapcsolódik valahogy a szalagavatóhoz, de nem értem, hogy pontosan hogyan. Elmagyarázod, ha szépen kérlek?

mezeinewsee 2014.02.17. 14:18:16

@cicagumi: kicsit elkezdtelek unni. De még válaszolok. Viszont kérlek, változtass a stíluson! Főleg a személyeskedésen (nővérkéd, öcsikéd, hasonlók). Ez most az utolsó figyelmeztetés volt.
" a téma elcsúszott az eredeti témától, mert te is eltértél attól." Én nem tértem el, te kezdtél reklámozni.
"Számomra, úgy látszik, mást jelent a "kulturáltság", mint nektek." Ez így van. Tudod, ha nem ízlik, amit anyám főz, mondhatom, hogy "Köszönöm szépen, nem kérem", és azt is: "Fúj, de sz@r". Vajon melyik a kulturált? És te melyiket gyakorlod?
"Egy írásodban azt írtad, hogy hitoktatást végzel Dunaújvárosban." Ez nem jelenti azt, hogy hitoktató vagyok. Bár te nem hiszem, hogy valaha megérted a különbséget.
"Már megint hazugságon kaptalak!" Leírnád, szerinted mi a hazugság?
Egyébként szerinted ki döntheti el, hogy egy magánblogban ki reklámozhat, és mit?
"Ezért ostorozlak benneteket!" És erre téged ki jogosított fel?
@Xinaf: A kérdésedet sem érti.

Malkav 2014.02.17. 14:37:05

@mezeinewsee: Szinte biztos, hogy a következő kommentje után szigorúbbra veszed te is, mert meg fogja ütni a határt... :)

mezeinewsee 2014.02.17. 19:30:12

@cicagumi: ez a komment csak hülyeség, nincs benne sértés, ezért maradhat.
"Ebben semmi személyeskedés nincsen, mert mindenkinek lehetnek nővérei, öccsei." Ez így van. De hogy hogy szólítom őket, az az én dolgom. és bizony az öcsikéd lekezelő. Én sosem beszélnék róluk így, te se tedd.

A nagypapád elég egyértelmű, hogy nem volt bunkó. Tanulhatnál tőle.

"Aki a hitet oktatja, az hitoktató, még akkor is, ha nincs végzettsége, vagy ha mást is csinál. Én így látom." Innen is látszik, mennyire gőzöd sincs róla.

Nem válaszoltál, mi a hazugság. De nagyon csípi a szemed serial sinner... bevallom, nem tudom, ki lehet ő. Egyszer kommentelt hozzám, kulturáltan. A blogja sem bunkó. Miért is kéne letiltanom?

Malkav 2014.02.18. 14:58:05

@mezeinewsee: Szép hosszú beszélgetés lesz ez mindaddig, amíg aztán szokásához híven túl nem pörög, akkor legfeljebb kirakod. :)

mezeinewsee 2014.02.18. 15:03:29

@Malkav: én is így vagyok vele...

@cicagumi: "Nem lekezelő az "öcsikéd", hanem kedveskedő" Ha te felnőtt féfiaknak kedveskedsz, becézgeted őket, akkor ott van egy kis baj...
"akit hitet oktat, az hitoktató." Hát ez nagyon nem így van. Hiszen pl. a hitet nem lehet oktatni. Tudod, te teológiai tudós, a hit adomány. Mondhatjuk: karizma. De ezt úgysem fogod soha megérteni.

mezeinewsee 2014.02.18. 20:14:46

@cicagumi: ez már gyenge, és csak személyeskedés. Tehát vegyük befejezettnek ezt a beszélgetést.

mezeinewsee 2014.02.18. 20:33:25

@cicagumi: Van, aki semmiből nem tanul...

mezeinewsee 2014.02.18. 20:35:22

A legényke nem érti azt, hogy itt nem reklámozhatja a blogját...

Malkav 2014.02.18. 21:05:09

@mezeinewsee: És hogy pötyögheti most legújabb bejegyzését a saját térfelén, amit jól is tesz (addig se ide szemetel). :)
süti beállítások módosítása