Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Csak így tovább!

2010.12.12. 21:26 mezeinewsee

Hogy mondja Jézus Szent Máté evangéliumában? "Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy embertársadnak valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki embertársaddal, aztán térj vissza és ajánld fel ajándékodat." Ezzel a gondolattal keltem ma. Nem volt kellemes, hiszen tudom, hogy L. barátomnak panasza van ellenem (bár még mindig nem tudom, hogy mi). Előbb kibékülés, aztán áldozat. De hogy ez milyen nehéz, ha a másik nem akar kibékülni! Tehát a szentáldozás ma is elmaradt, sőt, a gyónás is bizonytalan időre halasztódott (megint rosszul lettem, amikor elkezdtem felkészülni, és bepánikoltam, amikor tök más téma miatt fel akartam hívni a gyóntatómat. Szuper).

Egyébként ma nagyon jó napunk volt. A csapat 15 év feletti tagjai, plusz 4 vendég gyűltek össze nálam, és egy képzési napot tartottunk. Idemásolom a meghívót, onnan tudni fogjátok, miről is szólt az egész.

 

Jó munkát!

Kedves cserkésztestvérek, kedves külsősök! Fogadjátok szeretettel a vasárnapi (december 12.) képzés hivatalos kiáltványát!

Miről is szól ez az egész? Nem másról, mint hogy érdekes és hasznosdolgokról beszélgetünk. Egyik cserkésztestvérünk vezetésével, de interaktívmódon. 
Kiknek is szól? Szigorúan 15 év felettieknek! Viszont, mivel nem kifejezetten cserkészanyag, ezért nem kifejezetten cserkészeknek. Hívjátok el barátaitokat, kedveseteket, testvéreiteket, stb!
Mit hozzak magammal? Ha van fölös inni és ennivalód azt, mert különben éhesek leszünk…
De mégis, hogy is fog ez zajlani? A kérdés jogos. Akkor jöjjön a napi terv!

12:30-13:00  – Gyülekező Nyuszinál. Lehetőleg ez alatt az idő alatt érkezzetek meg, de ha ez lehetetlen, akkor sincs tragédia! 
13:00 13:20 – Pár szavas köszöntő, és gyors össznépi ismerkedés. Erre azért van szükség, mert az előzetes visszajelzések alapján sokan leszünk, és nem ismer mindenki mindenkit. Ezen kívül ekkor fogom ismertetni a dolgok pontos menetét. A hivatalos részt imával zárjuk, és innentől okosodunk!
13:25 – 13:55 – 1. Képzés. Tartja: Bálint. Címe: Bulizóna, partytime. Tartalma: A szórakozóhelyekről és a bulizásról szóló általános okosítás, sokkal inkább gyakorlati oldalról, mint elméletiről.
14:00 – 14:30 – 2. Képzés. Tartja: Ádám.  Címe: "Megint egy balhé"Tartalma: Balhék, konfliktusok. Hogy lehet bele, és elkerülni?
14:35 – 14:55 – Vidám kajálással egybekötött kötetlen beszélgetés.
15:00 – 15:30 – 3. Képzés. Tartja: Csilla. Címe: Erőszakmentes kommunikáció. Tartalma: Hogyan beszélgessünk másokkal úgy, hogy senkit ne bántsunk meg?
15:35 – 16:05 – 4. Képzés. Tartja: Máté. Címe: A halál. Tartalma: Amit nem szívesen hallunk/mondunk, de tagadhatatlan.
16:10 – 16:40 – 5. Képzés. Tartja: Ancsi. Címe: "Van, aki ésszel, van aki pénzzel, van, aki egyszerű puszta kézzel". Tartalma: Hogyan lehet felállni a padlóról, és hogy mennyi féle mód van rá. Kapaszkodók, és hogy hogyan tudunk segíteni stb.
16:45 – 17:15 – 6. Képzés. Tartja: Fecó. Címe: Nyelvében él a nemzet. Tartalma: A nyelv hanyatlásának problémái.
17:20 – 17: 50 – Átbeszélés, véleménycsere, stb.
18:00-kor távozunk az Úr áldásával!

Amire figyeljünk:
- Cserkészektől és/vagy kulturált emberektől elvárhatjuk, hogy figyeljünk egymásra!
- Cserkészektől elvárható, hogy az általunk tartott képzés pörgő és érdekes legyen, de ne térjünk el saját témavezetésünktől. Azaz: mindent mondjunk el, amit akarunk, de hagyunk teret egymásnak!
- Mivel nem vagyunk hülyék, nem tolunk ki magunkkal: MINDENKI hozzon valami kaját!!!!!!!!!! :D
- Keresztény testvéreim figyelmébe ajánlom: misére/istentiszteletre/liturgiára valószínűleg reggel lesz lehetőség elmenni! Szóval a képzés előtt menjünk dicsőíteni az Urat!
- Ugye mindenkinek alap, hogy a lányokat hazakísérjük? :D Hogy ki kicsodát, majd megbeszéljük!

Úgy vélem, ennyi.  Legyünk hát minél többen, várunk titeket szeretettel!

 

A legjobb az egészben az volt, hogy tényleg mindenki cserkészként viselkedett (a külsősök is): vidám, mégis meggondolt légkör, nagyon jól felkészült előadók, fegyelmezett hallgatóság. Büszke vagyok a csapatomra, így tovább!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr802511822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása