Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Kérdések

2010.12.30. 22:56 mezeinewsee

Ma végre eljutottam a szentgyónáshoz. 

Bár a blog (elvileg) cenzúra-ellenes, de ez a rész cenzúrázva lett. Bocsi...

Gyónás után színházba mentünk, a Jézus Krisztus Szupersztárt néztük meg. Nekem komoly fenntartásaim vannak ezzel a darabbal. Nagyon jó, lendületes, de a tanítása erősen eretnek. A legszimpibb szereplő benne Júdás, a legunszimpatikusabbak pedig a töketlen apostolok. Jézus nem győzött meg, hogy valóban Isten fia lenne... inkább csak egy jó ember, akit a barátja (az egyetlen normális ember az egész bagázsból) meg akar menteni saját magától, ezért elárul.

Ezek után furcsa lesz olvasnotok: nagyon tetszett az előadás. A hülye tanítások, kicsit eretnek gondolatok rásegítettek, hogy végiggondoljam: nekem ki Jézus? 

Ezt kérem most tőled is: gondold végig, ki neked Jézus? Barát? Isten? Megváltó? Csodatevő? Jó ember? Történelmi személyiség? Valaki, akivel nagymami ijesztgetett? Valaki, akivel a gyereket ijesztgeted?

Elhisszük-e, hogy mindenható? Latin pap testvértől hallottam: könnyen elfogadjuk, hogy egy embert (akivel bajunk van) Jézus meg tud váltani, de nem hisszük el, hogy meg is tudja változtatni. Én elhiszem-e, hogy mindent megtehet? és engedem-e, hogy az életemben mindent megtegyen?

Hallgassátok meg ezt a dalt, szerintem elgondolkodtató. Nekem az egyik kedvencem...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr542549471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.