Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Nagy találkozás

2011.01.21. 23:51 mezeinewsee

Ma volt egy érdekes beszélgetésem egy barátommal. Úgy tűnt, megromlott a kapcsolatom a sráccal, és ezt mindenképpen tisztázni akartam. Istennek hála, ő is :). Így tanulságos volt a találkozás.

A beszélgetés eredményeképpen fogalmaztam meg 1-2 dolgot:

  • Kedves olvasó! Mint már írtam, ez a blog MAGÁNBLOG. A címét csak megbízható, kedves barátaimnak adtam meg. Természetesen könnyen megtalálható, ha valaki konkrétan keresi, de "véletlenül" nem valószínű, hogy valakinek a szemébe ötlik. Ha te (mindegy, hogyan) megtaláltad, de tudod, hogy nem publikus, akkor MI A FRANCÉRT KÜLDÖD EL A LINKJÉT MÁSOKNAK? Főleg olyanoknak, akiknek te is tudod, hogy nem óhajtottam megadni? Erről szívesen olvasnék privát üzenetet attól, akit érint...
  • Sokat, nagyon sokat írok a Szent Liturgiáról. Testvérem kérésére ideírom: mindegy, hogy 17 perces, vagy 3 órás a szertartás, mindegy, milyen lelkületű a pap, sustyorgóst vagy énekest végez, Krisztus, az Eucharisztia ugyanaz. Ne befolyásoljon senkit, hogy én melyikre szeretek járni! Isten szemében nem értékesebb az ortodox pap, mint a nyugati lelkületű.
  • Egyházközségem és a másik egyházközség (ahová most járok) nem áll szemben egymással. A papok sem. Bár én néha így látom.

Azt is megtudtam, hogy esélyem sincs, hogy kibéküljek L.-vel. Persze, ezt nem így mondta a fent említett barátom. De ahogy elmondta L. reakcióit, onnan egyértelmű. 

Holnap megyek Nyíregyházára. Bízom benne, hogy kicsit megerősödve jövök haza. Addig is légyszi imádkozzatok értem, és főleg L.-ért (aki tudja ki ő, annál egyértelmű, aki meg nem, az az én szándékomra :) ).

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr562604082

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.