Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Mint a tékozló fiú...

2011.04.05. 19:59 mezeinewsee

 

Megint nagyon nehéz időszakon vagyok túl. Ennek ellenére azt mondom: Istennek legyen hála! Szükséges volt, hogy szembenézzek önmagammal, gyengeségeimmel, bénaságaimmal. És nagyot bizonyíthatott egy barátom :). Erről ennyit.

Ismeritek a 7. hangú hétköznapi előverses sztihirákat? Mindent elmondanak arról, hogyan érez a keresztény ember nagyböjtben.

Mint a tékozló fiú jöttem hozzád, kegyelmes, és leborulván előtted, kérlek: fogadj be engem, Istenem, mint szolgáid egyikét, és könyörülj rajtam, ó, emberszerető!

Mint aki a gonosztevők közé jutott és megsebesült, úgy estem el én is a sok bűn terhe alatt, és lelkem meg van sebesülve. Hová meneküljek én, bűnös ember? Csak egyedül hozzád, lelkünk kegyes orvosa. Áraszd reám, Isten, a te nagy kegyelmedet!

 

Holnap Krétai Szent András bűnbánati kánonját imádkozzuk. Aki teheti, vegyen részt ezen a szertartáson! Böjtölni bűnbánat nélkül nem lehet, és a bűnbánatban nagy segítségünkre van ez a liturgia.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr282802785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.