Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Hogyan tovább?

2011.08.27. 18:15 mezeinewsee

Idén nem tudtam elmenni a belső ima-lelkigyakorlatra. Akkor volt a MÁK-ellenőrzés a munkahelyemen, annak akkora a tétje, hogy semmiképpen nem bízhattam másra a levezetését. Pedig nagyon kellett volna pár nap, amikor "össze vagyok zárva" Istennel. Mindenképpen tisztáznom kéne Vele 1-2 kérdést:

- Hogyan alakítsam a szentségi életemet? Hiszen a gyóntatóm nem elérhető, egyelőre a lelkiatyám sem (örömteli ok miatt, de ettől még nem lesz elérhetőbb). A Szent Liturgiák feltöltődést nem adnak (ja persze, ahhoz áldozni is kéne, ahhoz viszont gyónni, és máris a kör elején tartunk), az imádság fárasztó (kivéve egy "új" imamód, de ahhoz nagyon kéne Attila véleménye).

- Hogyan alakítsam a magánéletemet? Mire szánjak időt, és mire ne? Főleg: kire szánjak, és kire ne? Lehet-e férfi és nő között barátság (főleg egy bizonyos férfi és egy bizonyos nő között)? Mennyire bűn nézegetni egy olyan férfit, akitől nem akarhatok semmit? Ha igen, akkor miért vezette Isten az utamba? Vagy nem Ő vezette? De akkor miért sokkal jobb (bár kétségtelenül más) a Vele való kapcsolatom is azóta?

Tehát a kérdés: hogyan tovább?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr213184262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2011.08.29. 16:39:37

Jó sok megválaszolatlan kérdés. Remélem hamarosan Isten segítséget nyújt.
süti beállítások módosítása