Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Békemenet

2012.01.22. 13:58 mezeinewsee

Tegnap olyan dolog történt a magyar közéletben, ami világszinten is ritkaság: a FIDESZ támogatói békés felvonulást tartottak, hogy támogatásukról biztosítsák a kormányt. Meglepően pozitív volt ez az esemény. Elsősorban: ezek az emberek (nagyrészt vidéki, sokan határon túli nénik és bácsik, relatív kevés fiatallal) azért vállalták a fáradtságot,  hogy felutazzanak Budapestre, mert valamit tenni akartak a hazáért. Szerintük a kormány jó irányba halad, csak a világ ezt nem akarja elfogadni (ez összecseng a korábban belinkelt püspöki nyilatkozattal). Minden tiszteletem azé a 400 ezer emberé, aki pénzt, fáradtságot nem kímélve kiállt Magyarország mellett.

A másik: igenis lássa a világ, nem igaz, hogy egy diktatórikus kormány őrjöng Magyarországon, szegény emberek meg szívnak, mert mit tudnak tenni. Egyetértek azzal, hogy a baloldal tudatosan feketíti külföldön az országot, és persze elsősorban magát Orbán Viktort. Talán ez a párszázezer ember meggyőzi a külföldi, a tényeket csak hírből ismerő bírálókat, hogy más is van, mint amit az orruk alá dugnak.

Akkor miért nem voltam ott? Azért, mert én személy szerint nem támogatom a kormányt. Szerintem óriási hibákat csinálnak a fiúk. Viszont még ma is úgy látom, nincs náluk jobb (sajnos).

De amit igazán bajnak érzek (bár erről a Békemenet nem tehet): ma egy kedves, és mellé általam valóban nagyra becsült atya a templomban, a hirdetéseknél beszélt arról, hogy ez nem politikai action volt, hanem a keresztény Magyarországért tartott menet. Ez (sajnos) nem igaz. A jelenlévők között biztos, hogy többségben voltak a keresztények. A Himnusz és  Boldogasszony anyánk éneklése valóban keresztényi. De ez akkor is kormánypárti, fideszes felvonulás volt.

A szememben óriási hiba a templomba bevinni a politikát. Ez az atya nem ezt akarta. Ismerem, tudom, hogy ő valóban csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy imádkozzunk a hazáért. De sajnos a megfogalmazás nem volt a legszerencsésebb.

A lényeg viszont ez: a hazáért tenni kell. Keresztényként imádkozni kell, állampolgárként dolgozni, nem adót csalni, diákként tanulni kell. És ha úgy érezzük, az a helyes, akkor akár az utcára is ki kell menni.

Ahogy a költő mondja:

"Rossz időket élünk, rossz csillagok járnak,

Isten óvja nagy csapástól mi magyar hazánkat!"

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr703693208