Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Védelmezd, őrizd és üdvözítsd a tebenned bízókat!

2012.02.05. 20:18 mezeinewsee

Simeon.jpg

Február 2. nekem nagyon kedves ünnep. Istenszülő éneke az általam legjobban kedvelt Mária-ének Személyes kötődésem is van ehhez az imához: ezt imádkoztam akkor, amikor egy jó barátom betegsége kiderült. Azóta, már csaknem 10 éve, ha Sz. eszembe jut, vagy ha találkozunk, szinte automatikusan kezdem: "Istenszülő Szűz Mária..."

Miről is szól ez az ünnep? Van egy fiatal ember, akinek Isten ígéretet adott. Olyan ígéretet, amit elég nehéz elhinni. De Simeon elhitte, és várt. És csak várt, várt... a bizalma nem rendült meg. Eltelt 40-50 év, és ő csak várt. Eltelt az egész élete, és ő még mindig várt. Mert tudta: amit Isten megígér, azt megteszi.

Nem kezdett el magyarázkodni, hogy "talán a gondolataim csaptak be". "Talán félreértettem Istent." Gyerekek, Istent nehéz félreérteni! Ugyanis elég elképzelhetetlen, hogy csak ül a felhőkön, és nézi: "ja, Newsee félreértett, de ciki!" Ha félreértem, közbeszól, kiigazít, nem hagyja, hogy tönkretegyem az életem puszta félreértésből. Simeonnak is bizots voltak ilyen kísértései, de ő mindennek ellenére várt és bízott, mert fiatal korában ígéretet kapott: látni fogja a Messiást.

Isten nekem is adott ígéretet. Egyet. És már kezdtem meggyőzni magam, hogy csak félreértés volt... De már tudom: nem. És nem kell mást tennem, csak várni és imádkozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr464068749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.