Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Tamás vasárnapról, kicsit megkésve

2012.04.21. 22:00 mezeinewsee

Már vasárnap meg akartam írni ezt a bejegyzést, de valahogy elmaradt. És utána is halasztódott, halasztódott... most, hogy már aktualitását vesztette, azért csak megerőltetem magam.

Tamás kételkedett. Aki kételkedik, arra gyakran azt mondják: ateista. Pedig Tamás nem volt ateista... hitt Istenben, és Jézusban is hitt. Csak tapasztalat kellett neki, az a tapasztalat, ami a többieknek is megadatott. Nem kért többet, csak amit a többiek kérés nélkül is megkaptak. Mi hányszor vagyunk így? Látjuk, hogy másoknak mit ad az Isten, és irigykedünk. És -bár tudjuk, mi az igazság- kimondjuk: nem hiszem, amíg nem látom meg a jeleket, amiket kérek. Csak azt, amit más is megkapott.

Nagyon sokszor hasonlítok Tamásra. Láttam Krisztust, találkoztam és beszéltem vele, mégis megráz, hogy most nem látom úgy, ahogyan mások. Tudom, hogy feltámadt, de valahogy nem hiszem... mert nem látom, nem tudom érinteni a feltámadott testet. Ahogy a tamás-vasárnapi homíliában hallottam: a feltámadásban nem kételkedem, csak a feltámadott testtel van bajom. Krisztus testével, az Egyházzal.

Ha Krisztus úgy akarja, meg tudom érinteni ezt a testet. Mások is megtehetik, mindenki megkapja a lehetőséget. De amíg nem látom a kezén a szögek helyét, amíg nem teszem ujjamat az oldalába, amíg nem mehetek hozzá bűnbocsánatért és nem vehetem magamhoz a testét és vérét, addig nem hiszek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr534465578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.