Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

 • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
 • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
 • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
 • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
 • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Zsolozsmás tábor 2012.

2012.07.07. 12:34 mezeinewsee

Nem titok, hogy számomra az év csúcspontja a zsolozsmás tábor. Elég nehéz megfogalmazni, hogy miért. Sajnos, nem vagyok nagy imádkozó, az emberek tömegét meg kifejezetten utálom. Az sem kellemes, hogy át kell utazni a fél országon, hogy odajussak... és mégis.

Ez az idei kicsit más volt, mint az eddigiek. És ez nem mindenben volt jó...

 • Jó volt, hogy ott volt a két öcsém. De nem volt jó, hogy sokszor szívesebben voltam velük, mint a templomban.
 • Jó volt, hogy nem volt tömeg. De nem volt jó, hogy sok ismerős nem volt ott, akik nélkül nem "igazi" a zsolitábor.
 • Jó volt, hogy nem volt felolvasás vagy zenehallgatás a kajánál (tudjátok, én azt nagyon utálom). De nem volt jó, hogy így a beszélgetés könnyen átment a keresztény értelmiség szócséplésévé.
 • Jó volt, hogy ott volt Atanáz püspök. De nem volt jó, hogy hiányzott Fülöp (hiába, nem tud bilokálni).
 • Jó volt, hogy "megúsztam" a kathizmákat. De nem volt jó, hogy azért, mert ellógtam őket.
 • Jó volt, hogy Atanáz kézbe vette az imádságot. De nem volt jó, hogy simán "átírt" 20 éves hagyományokat.

Ezen kívüli benyomások: kisebb szervezési hibák (nem szabad minden szertartást egy papra lőcsölni), mély imádságok, szentéletű atyák, nyugalom, pihenés, jó beszélgetések, találkozás Kitalátorral, nagy beszélgetések.

Összességében: jó volt. Megint elmennék. De az eddigiek azért jobbak voltak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr414634529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.