Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Jaj, de unom a politikát...

2013.08.21. 20:19 mezeinewsee

Sok-sok esemény történt az elmúlt időszakban (látjátok ti is, nem volt időm/energiám blogolni sem). Annyira sok, hogy fel sem sorolom. Ehelyett egy olyan dologról írok, ami sokkal fontosabb, és talán többeket is érdekel, és ez a POLITIKA.

Mi is a politika? Uralomra törekvés. Ha valaki úgy gondolja, jobb ura (szebben mondva: vezetője) lenne valaminek (mondjuk, egy országnak, egy iskolának, egy diákönkormányzatnak, stb.), mint a régi, akkor politizál. Ha többen vannak, akik ugyanúgy gondolkodnak, akkor pártot alapítanak, és úgy politizálnak. Ha valaki támogatja őket, bár nem tagja a pártnak, az is politizál. És aki az egészről a véleményét elmondja, az is politizál.

Mivel mindannyian közösségben (jelenleg a magyar állampolgárok közösségébe) tartozunk, ezért mindannyiunkat érint a politika, és mindannyian politizálunk. Ki aktívabban, ki kevésbé. Ez feladatunk is: képviseleti demokráciában élünk, választanunk kell embereket, akik képviselnek minket az ország vezetésében, általuk bele kell szólnunk az eseményekbe. 

Engem nem zavar, ha valakinek politikai elkötelezettsége van. A legtöbb emberrel szemben meggyőződésem, hogy még a politikai elit tagjai is az ország javát akarják, nem pénzéhes hazaárulók. És ez párttól független. Ha egy sör mellett, a haverjai körében, vagy esetleg a többi, ez iránt érdeklődő ember körében kifejti valaki a véleményét, és vitázik politikai kérdésekről, az nem rossz dolog, sőt! Tágíthatja a látókört, javíthatja a vitakultúrát, stb. Vannak ennek elfogadott fórumai, vannak politizáló csoportok, klubok, van ennek informális módja is (pl. összeülnek az öreg melósok,és szidják a kormányt, vagy a fiatal értelmiségiek, és szidják a szocikat, stb.). Ott helye van, akit zavar, ne menjen oda.

A bajom az, hogy az élet minden területe át van politizálva. Mindenhol ezt dugják a számba, még az általam legjobban szeretett emberek is. Méghozzá nevetséges módon, erősen eltúlzott mértékben.

Mire is gondolok?

"Mert Orbán lányát biztos szerelemből veszi el a fiatal üzletember!!!" Egyrészt nem érdekel, másrészt: burkolt rágalom van a mondatban. Ezt meg mindig utálom, bárkire irányul.

"A Vidi meccsei miniszterelnöki szinten vannak eldöntve". Baromi hihető, hogy egy focibuzi előre lezsírozzon egy meccset!

"Sittre fogják vágni a gyerekeket, ezt akarja a Fidesz." Kemény és demagóg leegyszerűsítése egy döntésnek, amivel szíve mélyén mindenki egyetért (legyen büntethető az élet elleni bűncselekményt elkövető 12 évnél idősebb).

"Gyurcsány csak másolta a doktoriját!" Aha, és ezt most zseniálisan kiderítettétek, mi? Nem rajongok az úrért, de egy doktorit össze tud hozni.

"Orbán/Gyurcsány miatt nincs munkájuk." Igen, mert előtte a Kánaán volt itt, és mindenkinek volt munkája, ugye?

"Orbán/Gyurcsány miatt nem vállalnak a fiatalok gyereket." Megsúgok egy titkot: a legnagyobb nyomorban, gettóban, elnyomásban is gyereket szül, aki gyerekre vágyik. És milliomosoknál sem lesz, ha nem vágynak gyerekre...

Számtalan ilyen van még. A lényeg, hogy nem lehet megnézni egy meccset, egy TV-műsort, egy mozifilmet, nem lehet tortát enni, motorra ülni, kutyát sétáltatni úgy, hogy egy hozzáértő ne mondana valami fenti okosságot. És ez (is) oldalfüggetlen: ugyanolyan véresszájú fröcsögés van jobb, -mint baloldalon.

Tudjátok, mire jöttem rá? Ez is a jóléti társadalom termése. Ha VALÓBAN nagy lenne a nyomor, ha VALÓBAN elnyomás lenne, akkor senkinek nem jutna eszébe Orbán lányának az esküvőjén vagy Gyurcsány doktoriján csámcsogni. Azt sem érdekli az ilyen nagyságrendű probléma, akinek éppen fáj a foga, vagy akinek meghalt valakije. A kényelemben élő ember nyavalygása az, ami ma politizálás címen folyik.

Mi hát a megoldás? Ha tudnám, higgyétek el, alkalmaznám... De addig is kérlek titeket, ne fárasszátok a környezeteteket az ilyen baromságokkal! Politizáljatok, legyen meggyőződésetek. Ez fontos. De ez valóban arra irányuljon, ami a célja: megismerni, támogatni az országot szerintem legjobban irányító erőt. A többit (a fröcsögést, rágalmat, rosszindulatú előfeltételezéseket, stb.) hagyjátok el, helyette beszélgessetek a barátaitokkal, simogassátok meg a kutyát, takarítsatok ki. Ti is boldogabbak lesztek, a környezetetek is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr765470080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.08.23. 08:20:48

Érdekes nekem rengeteg ismerősöm van, akik kifejezetten utálják a politikát, és nagyon keveset beszélnek róla.

Szerintem 3 oka van átpolitizáltságnak:
1. Az egyik politika elbulvárosodása. Ma már nem tudod kinyitni úgy a szennylapokat, hogy ne olvassál vmelyik politikus nőügyeiről, esküvőjéről, új kutyájáról,...
2. A másik az állami túlterjeszkedés. Mo-n lényegében minden területen nagy befolyással bír az állam, és ezért az emberek sokszor okkal, sokszor anélkül minden esemény mögött a kormányt sejtik.
3. A harmadik pedig a történelem és kultúra. A kommunizmus alatt ugye minden teljesen át volt politizálva, és ez maradandó nyomott hagyott a társadalomban.

"Ha VALÓBAN nagy lenne a nyomor, ha VALÓBAN elnyomás lenne, akkor senkinek nem jutna eszébe"

Ebben szerintem nincs igazad, egyrészt mert vannak Mo-n olyan helyek, ahol valóban nyomor van, másrészt azért mert a szegény emberek is gyakran menekülnek a politikába. pl.: Egyiptom

mezeinewsee 2013.09.02. 20:36:05

@serial sinner: Sok dologban egyetértek. Valóban át van politizálva a közélet, ömlik a bulvár. De értelmes, gondolkodó emberek ellent kell(ene) tudjanak állni ennek!

Másban viszont nem értek egyet. Ugyanis én nem azt írtam: nyomorban vagy elnyomásban nincs politizálás! Van, csak nem így. Még mindig tartom: "Ha VALÓBAN nagy lenne a nyomor, ha VALÓBAN elnyomás lenne, akkor senkinek nem jutna eszébe Orbán lányának az esküvőjén vagy Gyurcsány doktoriján csámcsogni."
süti beállítások módosítása