Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Fényes hét

2011.04.30. 14:41 mezeinewsee

Vége felé közeledik Húsvét fényes hete. Soha ennyire "pörgős" és fárasztó még nem volt. Minden nap volt valami, ami tönkre tehette volna, de valahogy mégis sikerült megmaradni húsvéti hangulatban. Nézzük a hét eseményeit!

Szerda: meló után kimentem egy kollégámhoz, egy régi adósságot törleszteni. Erről nem írok többet (mert kiröhögnek az öcséim). Jó későn értem haza (8 után), hihetetlenül fáradtan, de teljesen felpörögve.

Csütörtök: este Szent Liturgia, utána elmentünk K-vel és L-val lumpolni. Ismét felpörgés, jó kései hazaérkezés. Azért  a hangulatomat egy kicsit beárnyékolta a kérdés, hogy hányszor tudunk még együtt elmenni valahová? De ez csak hazaérkezés után tört rám, így az este jól telt el.

Péntek: vecsernye, majd utrenye (bár nekem ugyanúgy röhögnöm kell mindig az esti utrenyén, mint a reggel 9-kor végzett nagyvecsernyés Bazil liturgián). Utána felmentünk B.P-hoz. Egy idő után elszállingóztak az emberek, akkor kifejezetten jó beszélgetés alakult ki. Mi régebben nagyon jóban voltunk, úgy tűnik, ez kezd helyreállni. (De nagyon hülye helyzet részt venni a R-n egy olyan szertartáson, amit L. nem támogat, és haverkodni egy olyan pappal, akit ő nem szeret).

Szombat: itt tartunk :). Jó hangulatú cserkészet, találkozás a keresztfiammal. És meglátjuk, mi lesz még.

Jó volt ez a hét. Istennek hála, Húsvét végig kitartott.

Bárha a sírba is leszálltál, Halhatatlan, * de a pokol hatalmát megrontád, * és föltámadtál, mint győzedelmes Krisztus Isten, * a kenethozó asszonyoknak mondván: Örvendjetek! * És apostolaidnak békét ajándékozván * föltámasztád az elesetteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr172866817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása