Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Csabi

2011.06.04. 19:27 mezeinewsee

 

Június eleje van, a Pünkösd közeledik. A Szentlélek eljövetelét kéne várnom, vagy a holnapi elsőáldozásra gondolnom, ahol egy szívemnek nagyon kedves gyermek lép az oltárhoz. De nem megy. Ha Pünkösd, ha június, akkor Csabi.

Évek teltek el. Biztos vagyok benne, hogy jó helyen van. De akkor is bennem van még a hiánya. 16 éves volt, akkora, mint a kószajelölt lányaim... 

Hogy ki volt ő, arról már írtam, írt Xinaf is. Olvassátok el, ha akarjátok: http://xinaf.blog.hu/2008/03/01/orokre_velunk_maradsz_orizzuk_mosolyodat http://mezeinewsee.blog.hu/2009/06/16/gyermekeim_7

Itt elég annyi, hogy barát volt és gyermek. Tanítvány volt, de már ő a mester. Halálával többet tanított nekem, mint amit én adtam neki az életében.

Mit tanultam tőle? Az első és legfontosabb: soha, de soha senkit nem szabad lerázni. Ha valaki időt kér tőled, az időt meg kell adni neki. Mert ha nem, akkor nem fogod megbocsátani magadnak, hogy halogattad a beszélgetést. És egyből jelentéktelenek lesznek azok a rettentő fontos dolgok, amik miatt nem értél rá.

A második: ha egy gyermek rossz irányba megy, időben meg kell fogni. Nem lehet azzal elintézni, hogy "majd megnő..." Csabinál sokszor elmondtam ezt. Nem baj, hogy cigizik, hogy lóg a suliból, hogy megjátssza a kemény gyereket. Majd megnő! Nem nőtt meg soha, de ha időben, az első vagánykodásoknál kap egy maflást, talán nem megy bele abba a marhaságba, amibe belehalt.

Megint egy verset írok ide nektek. Miután elolvastátok, imádkozzatok egy percet Csabiért! Utána meg szaladjatok telefonálni!

Képes Géza: Igen de

barát?

igen

de

nem ér rá -

 

szerető?

igen

de 

nem ér rá -

 

kártya-

partnek?

sakk-

partner?

séta-

partner?

igen

igen

igen

 

de nem ér rá

 

más-más irányban

loholunk

pedig mehetnénk

lassan

kézenfogva

együtt bomlásnak

indult

az emberiség:

 

a sort mi kezdjük

s talán

be is

mi fejezzük -

 

barátodnak

telefonálj

még

ma:

lehet

hogy

a vonal

holnap

már néma.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr902957287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mogyee 2011.06.05. 03:14:55

"Kifakult a jelen, csak a múlt eleven,
Vérzik a szívünk, sohasem feledünk,
Emléked örökké él.

Emlékedet őrzi mind, ki hű barát.
Elrabolt az ár élted hajnalán,
Fájdalmas szívünkből egy dallam kiált:
Mért vitt téged el ez a rút világ?"

Most már ő vigyáz ránk...
süti beállítások módosítása