Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Fájdalom és szégyen

2012.08.22. 15:35 mezeinewsee

Az alapsztorit mindenki ismeri (gondolom), de azért röviden vázolom. 

Oroszországban, ahol Putyin elnök a nyugat hallgatólagos beleegyezésével, az Egyház által támogatva személyi kultuszt épített ki, volt egy punk lány-banda (a Pussy Riots). Ezek a csajok bepofátlankodtak egy templomba (nem szertartás alatt!), és liturgikus dallamon olyan "imát" énekeltek, amiben kérték az Istenszülőt, hogy szabadítsa meg Oroszországot Putyintól.

Bunkóság? Igen. Meggyalázta a templomot? Talán, szerintem nem. Államellenes? Talán (bár ciki, ha az államot egy pár kiscsajtól kell védeni).

Most jön a poén: a lányokat 2 év általános rezsimű kolóniára ítélte a bíróság vallási gyűlölet motivációjából elkövetett huliganizmus bűntettéért. Magyarul Gulágba küldte őket. És ehhez felhasználta az Egyházat, aki bambán asszisztált. (Egy példa: "Az őt ért erkölcsi sérelemért 30 ezer rubel nagyságú (210 ezer forintnyi) kártérítésre igényt tartó Irina Ruzankina jogi képviselője elmondta, hogy kliensének "mély szenvedést" okozott a punkegyüttes cselekedete, botrányos februári fellépése az orosz ortodox egyház központi templomában." vagy: "Voltak olyan tanúk, akik arról beszéltek, a lányok ruhájának színe sértette meg az egyházat, mások szerint túl sokat mutattak magukból, de olyan is volt, aki egyenesen arról beszélt, az ördögöt látja bennük és Isten ellen indítottak háborút. Kirill pátriárka szerint tettük istenkáromlással ért fel."). Még az is vádpont volt, hogy a lányok felléptek az ambonra!!! (Kedves olvasók, hányszor láttatok már nőket az ambonon?) Ok, tegnap már kiadtak egy közleményt, amiben kérték, hogy bocsássák őket szabadon, ezzel egy kicsit szépítettünk. De csak kicsit, mert ha az egész ügy kezdetén nem csinálnak balhét, akkor el sem ítélik a dilis csajokat.

Ezek után, gondolom, nem meglepő a bejegyzés címe. Fáj, hogy az Egyház kifekszik a rendszernek. Fáj, hogy Krisztus nevében hülyeségekért ítélnek el embereket. Fáj, hogy ilyen kis idióták szaladgálnak, akik szerint ez a megfelelő önkifejezés. Fáj az álszent bíráskodás. Szégyenkezem, hogy mi is ide tartozunk (persze, nem teljesen. Az ortodox egyházról van szó. De Krisztus ősi egyházáról... és sajnos mi, katolikusok is követtünk el sok-sok ilyet), a mi nevünkben is cselekedtek.

Krisztus felszólított minden keresztényt, hogy ne ítélkezzünk. Ez nem a mi dolgunk. Persze, a csajok hibáztak. Sőt, bűnt követtek el. De ez a bűn nem csak az övék. Bunkóskodtak a templomban, mert fogalmuk sincs, mi az a templom, hogy ki Isten, ki a Szűzanya. Azt viszont tudják, hogy ki az a Putyin, és a templomot az ő játszóterének tartották (sajnos, nem alaptalanul). Felelős minden keresztény, akivel életükben találkoztak.

Van nekem egy nagyon kedves, az Egyházat eléggé rühellő fiam. Biztos vagyok benne, hogy soha ilyet nem tenne, pusztán azért, hogy ne bántson meg engem, aki szeretem őt. Ezeket a lányokat senki sem szerette eléggé?

Imádkozzunk a Pussy Riots tagjaiért, hogy rádöbbenjenek, mit csináltak! Imádkozzunk a bírókért, akik az álszent ítéletet hozták, ezzel arcul csapták Krisztust! Imádkozzunk az Egyház azon tagjaiért, akik kiverték a hisztit, ezzel Gulágra juttatták a lányokat! És imádkozzunk magunkért, hogy Egyházunk szeretete soha nem menjen át másokat eltipró, gonosz fanatizmussá!

És most csatlakozva sok-sok, egyébként nem túl nagyra becsült emberhez:

Pussy.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr474726050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2012.08.22. 19:52:14

Holnap Jézsusimámat nekik ajánlom.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.10.01. 15:18:39

Nagyon nem értek egyet. (Bővebben lásd nálam.) A Pinalázadás együttes tagjai és fakereszteket kivágó szimpatizánsai szerintem pontosan tudták, mi az a templom, és pontosan ezt akarták elérni. Ha a világhálóra fel tudták rakni a szentségtörésüket, akkor ugyanott utána is olvashattak volna - ha valóban valami after-szovjet kolóniában nőttek volna fel, elszigetelve az ezeréves orosz egyháztól és a kétezer éves kereszténységtől, meg a buddhizmustól, a zsidó és muszlim vallástól. Én elhiszem, hogy "nem tudták, mit cselekszenek", de ha még egyházon belül is támogatjuk őket, akkor mi lesz a vége?

"Kohn és Grünn kereskedelmi utazók, a vonaton megismerkedve érkeztek meg egy kisvárosba. Ahogy leszállnak, egy helyi utcagyerek elkezdi őket csúfolni:
>>Hülye zsidók, hülye zsidók!<<
Akármerre mennek a városban, az csak követi őket, és kiabál:
>>Hülye zsidók, hülye zsidók!<<
Grünn egyszer csak előkap egy ötkoronás bankót, visszafordul, és az őket szemtelenül követő hülyegyerek markába nyomja. Az elbizonytalanodik, visszafordul. Kohn felháborodva fordul Grünnhöz:
- Ojvé, hát meg vagy te zavarodva? Ez a mesüge goj itt csúfol minket, ordibálva, te meg még pénzt adsz neki? Normális vagy te?
- Nu, hát miért ne lennék én normális?
- Hát azért, mert így még jobban elszemtelenedik, még hangosan fog kiabálni, ha zsidókat lát!
- Nu ez ez! Akkor meg biztosan összeakad majd egy hirtelen haragú istenfélő hitsorsosunkkal, aki aztán jól el fogja verni!"

Ha nem tűnt volna fel, a Világ Urai most már kevésnek érzik, hogy szinte csak a muszlimok ellen folytassanak ateista vallásháborút, és támogatásokkal, provokációkkal a kereszténységet is fel akarják lázítani. Milyen megnyugtató volt a "tuggyukmilyen" rémhírkereskedők számára, hogy a legutóbbi Mohamed-kigúnyoló blaszfémiát egy kopt keresztény származású visszaeső bűnözővel követtették el. Ezzel máris egyenlőségjelet lehet tenni az egyiptomiak közé, mehet oda is "tévedésből" tömegpusztító fegyver, a "fehér" világ nem fogja sajnálni...

Most egyébként Obama és Putyin között kell választanunk? Ízlés kérdése, de tudtommal Putyin működése alatt javult Oroszországban a létbiztonság, valamelyest emelkedett a gazdaság - mert a multináci cégekkel többet fizettet az energiáért és alapanyagokért, ezért a multináci sajtó csúnya embernek állítja be. Obamának meg annyi az "érdeme", hogy előkészítette az Irán elleni korlátozott atomháborút.
_____________________

Más:
Nálunk néha az oltár körül valóban határozatképes lenne a Nőtanács, de tudomásom szerint Oroszországban az ortodoxoknál nem, csak szerzetesnők és arra külön felhatalmazottak (főleg panyimatkák, özvegyek) léphetnek be.

Milyen következménye és visszhangja lett volna, ha egy zsinagógát "szentségtelenítenek meg" vagy egy mecsetet gyaláznak így? Vagy az üzemeltetők engedélye nélkül valamelyik plázában rendezik meg performance-ukat?

Gondolkodtál rajta?

Szerintem minden igényesebb férfi-WC-ből kiverte volna őket a vécés néni.

mezeinewsee 2012.10.04. 19:01:48

Nem vagy köteles azt érezni, amit én :).
De akkor is azt mondom: az vesse rájuk az első követ, aki bűntelen. Szemtelen, provokatív akció volt, de nem érdemelnek gulágot. Nem is kaptak volna, ha nem Putyin ellen lépnek föl (még inkább, mint az Egyház ellen).
Putyin szépen, a nyugat és az Egyház csöndes asszisztálásával kialakította a személyi kultuszt. Lehet, növekedett a gazdaság. A diktatúra rövid távon jól jöhet (ld. hitleri Németorzság), de attól még nem kell örülni neki...
Írod: "minden igényesebb férfi-WC-ből kiverte volna őket a vécés néni. " Ez így van. Örültem volna, hogyha a gyertyaárus néni és a templom őrei kipofozzák őket onnan. De nem ez történt...

Carlota 2012.10.14. 11:44:03

Nagyon jól megfogalmaztad a véleményemet, teljesen egyetértek veled. Ebben a történetben nem lehet hibáztatni csak Putyint, vagy a PussyRiotot vagy akár az Egyházat. Mindenki követett el hibákat, ezért is nem a mi dolgunk ítélkezni.
süti beállítások módosítása