Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Mi magyar görögkatolikusok vagyunk!

2012.05.14. 15:26 mezeinewsee

Kedves tanárom mondogatta ezt gyakran. Poénkodtunk is rajta sokat. Később itt, a blogon is folyt vita a kifejezetten magyar görögkatolikus hagyományainkról (ígérték kedves kommentelők, hogy írnak ilyet, de aztán kihátráltak. Én még várom).

Szombaton a Szórvány családi napja volt a Margit-szigeten (bocsi, kedves szervezők, de a "görögkatolikus piknik" olyan hülyén hangzik, hogy én maradok az eredeti elnevezésnél). Csapatunk is a rendezők között volt. Kicsik és nagyok egyaránt keményen dolgoztak, hozzájárultak ahhoz, hogy a több, mint 750 ember jól érezze magát. Voltak kellemetlenségek (ennyi emberből mindig akad bunkó, aki késztetést érez, hogy az egyenruhás cserkészt piszkálja), de mindent meg lehetett oldani.

A R.-i egyházközségre is nagyon büszke lehettem: csak a mi papjaink segítettek, a többiek vendégként viselkedtek, eszükbe sem jutott, hogy valamit tenni is kéne. A hívek közt is voltak buzgó önkéntesek (néha meg is nehezítették a dolgunkat, de így volt jó).

Jelen voltak görög és római katolikusok, sőt, ortodox testvér is benézett.

A rendezvény végén püspöki vecsernye volt, ahol szeretett püspököm végre megfogalmazta, mit jelent az, hogy magyar görögkatolikus. Ennek hatására már én is meg tudom fogalmazni, számomra mit jelent a címben szereplő mondat.

Magyarok vagyunk. Hozzáteszünk hazánk értékeihez. Büszkék vagyunk rá. Nem csalunk adót, jó állampolgárok akarunk lenni. Gyakorlatilag a 2. cserkésztörvényt tartjuk: "A cserkész híven teljesíti kötelességeit, melyekkel Istennek, hazájának és embertársainak tartozik."

Nem teljesítjük ezt a feltételt, ha sumákolunk a törvények megtartásával, ha ellógjuk a munkát/tanulást, ha az esetleges könnyebb érvényesülés érdekében végleg elhagyjuk az országot.

Görögök vagyunk. Pontosabban: keletiek (hiszen semmi közünk a görögökhöz). Tartjuk atyáink hagyományát. Nem tartjuk jobbnak másokénál, de ez a miénk, a sajátunk. Egyszerű példával: nagyon szeretem az Ezeregyéjszaka meséit, de azért a Fehér ló fiát előbb fogom tanítani a gyermekemnek. Nagy ajándéknak tartom a rózsafűzért, de a Jézus-ima számunkra fontosabb. Mert a miénk.

Nem teljesítjük ezt a feltételt, ha nem kutatjuk az ősi hagyományokat, ha majmoljuk a nyugatot, ha időre "misézünk", ha ellazázzuk a szertartásokat.

Katolikusok vagyunk. Az egyetemes egyház része, melynek földi vezetője Róma püspöke. Ettől nem akarunk eltérni, nem keresünk új utakat.

Nem teljesítjük ezt a feltételt, ha megtagadjuk az Egyházat, és máshová (akár az ortodox egyházhoz) fordulunk, ha nem támogatjuk (akár az adó m1%-val), ha ellene beszélünk.

Adja az Úr, hogy valóban magyar görögkatolikusok lehessünk! És adjon nekünk valóban magyar görögkatolikus papokat!

Az alábbi idézetet papjainknak, és papságra/szerzetességre készülő testvéreimnek ajánlom:

Vaszilij Jermakov atya (1927-2007) szavai a papságról

„Sokan azt hiszik, hogy a pap a világiakkal szemben rendelkezik valamiféle privilégiummal vagy különleges kegyelemmel. Szomorú, de így gondolkodik a papság többsége. Én viszont azt mondom neked: a papnak egy privilégiuma van: hogy szolgája legyen mindenkinek egész élete során, akivel a nap 24 órájában találkozik. Isten nem ad nekünk szabadnapokat és szabadságot. Ha nincs kedved, akkor is menj és szolgálj. Fájnak a lábaid, fáj a hátad: menj és szolgálj. Családi problémáid vannak, akkor is menj és szolgálj! Ezt követeli meg tőled az Úr és az Evangélium. Ha nincs benned ilyen hozzáállás - hogy egész életedet az emberek szolgálatában áldozd fel – akkor inkább válassz valami más elfoglaltságot, ne merd magadra venni Krisztus igáját."

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr164508030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2012.05.14. 19:55:08

Köszönöm a bejegyzést. Tanulságos volt. Bár beszélgetünk erről, de még szeretnék, ha lesz rá lehetőségünk. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.05.14. 21:03:12

Különösen utálom azt a görögkatolikus felfogást, ami úgy áll hozzá, hogy a mi szertartásaink voltaképpen "full extrás mise", a papjaink pedig tökösek.
Bár nincs kimondva, voltaképpen úgy kezeli, mint ha a görögkatolikusok mindenben egy picit jobbak lennének a rómaiaknál.

Na, ettől kapok idegbajt.
Miközben sokan (bár közel sem olyan sokan, mint hiszik, vagy remélik) lelkesen hangoztatják a katolikusságukat, ugyanazzal a lendülettel elhatárolódnak a keleti hagyományoktól, amit már a II. Vatikáni zsinat is elismert. Vagy XIII. Leo pápa (akit azért mégis vagány lenne ortodoxnak nevezni) Orientale Lumen (Kelet világossága) kezdetű levelében ír. (uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=251)

Én magyarnak gondolom magam, mert ezt a hazát szeretem, ezt a nyelvet beszélem, ezen a nyelven írt dalokat hallgatok, ismerem a történelmét, stb. Keletinek vallom magam, mert én is inkább az érzelmes, mint a racionális oldalról közelítem meg Krisztus örökségét. Ahogy a kelet. Szeretem és becsülöm a hagyományainkat, szertartásainkat, böjti fegyelmünket. Katolikusnak vallom magam, mert a katolikus tanítást vallom, a pápát tartom az egyházunk főpapjának.

Hehe, gyakorlatilag leírtam ugyanazt, amit mezeinewsee... de erről mást nem is lehet.
Szeretek Magyar Görögkatolikus lenni :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.05.14. 21:10:24

@Xinaf:
És még valami:
1. Egy grammal nem vagyunk se jobbak, se szebbek, se szentebbek, se okosabbak, se semmiben sem kiemelkedőbbek a nyugati irányzat követőinél. Csak rosszabbak sem. Az Egyház két tüdővel kell lélegezzen, keletivel és nyugatival. Ezt nagyon ki kéne verni némelyik görögkatolikus testvérem fejéből.
2. Hülyeséget írtam. II. János Pál pápa levele az Orientale Lumen. Csak XIII. Leo pápa egy régebben megírt levelének évfordulójára lett írva.
De II. János Pált sem nevezném éppen Ortodoxnak :D

Morviniuszka 2012.05.17. 19:28:02

Vaszilij Jermakov atya szavai nagyon kemények. Egész héten ezen járt az agyam.

thotferi 2012.07.01. 11:06:59

Ha ti magyar görögkatolikusok vagytok , akkor nem értem, hogy mit keres a címoldalon egy tiltott önkényuralmi jelképpel díszített,- az egyházüldöző kommunisták által használt-, vörös csillagos pólós fiú ? Ő kicsoda ?
Tudathasadásban leledzetek ?

Malkav 2012.07.01. 12:55:55

Mi mind magyar görögkatolikusok vagyunk!

A tiltott önkényuralmi jelképpel díszített, -az egyházüldöző kommunisták által használt-, vörös csillagos pólós fiú pedig Vlagyimir Poljakov szentpétervári gördeszkás fenegyerek. :D
Azért pont ilyen pólója van, mert a boltból elfogyott a sarló-kalapácsos.

(Egyébként mi a hetvenkettő egész tinzeegy századnyi búbánatot számít az, hogy a sablonon egy gördeszkás kölyök ügyeskedik? Főleg ha abból indulunk ki, hogy egy kamaszt jobban érdekel a "slide" néhány lépcsőkorláton, mint az Internacionálé.)

Egyébként szemmel láthatóan nagyon érdekelt és megfogott a bejegyzés tartalma, ha egy (a bejegyzés témájához nem passzoló) részleten vered a nyálad.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.07.01. 13:27:18

@Malkav:
Á, értem ! "Amit szabad Jupiternek"...
Akkor Németországban a gördeszkás fiú miért nem tud venni, miért nem vehet horogkeresztes pólót a boltban, hiszen valószínűleg őt sem érdekelné Hitler, meg a Mein Kampf ?
A vörös csillagos szellemiség az egész blogot titokban meghatározza vagy befolyásolja.
Az ötágú csillagos ideológia ma is uralkodik, csak már átfestették más színűre, hogy a nagyon okos hívek nehogy észrevegyék ugyanarról van szó.

Malkav 2012.07.01. 16:36:25

@bélaybéla:
Azta Feri, lebuktunk! Valójában a kommunista vöröscsillag-egyház tagjai vagyunk, amit Lenin alapított a halála előtt egy hónappal. Célunk a szép magyar erkölcsiség elsorvasztása és a proletár-diktatúra kiépítése minden(!) magyar lakta területen. Még Peruban is! :D
(Ha ezt komolyan tudod venni, fél lábon ugrálva röhöglek körbe...)

thotferi 2012.07.01. 16:52:43

@Malkav:
Nem szánt szándékkal vagytok azok, ezt nem feltételezem rólatok, de tudatlanul és akaratlanul vagytok az ördögi gépezet egy picinyke fogaskereke. A fogaskerék forog ugyan, de ismeretek híján, öntudatlanul nincs fogalma a gépezet céljáról, rendeltetéséről.

"A szabadkőművességnek sokáig a római katolikus egyház volt a legerősebb ellenfele, több pápa is kiátkozta a szabadkőművességet, illetve ki kellett közösíteni az egyházból azt, aki szabadkőműves lett. Ezek a rendelkezések már nincsenek életben, és ma már nem kötelező kiközösíteni azt a katolikust, aki szabadkőműves lett. Amikor Rómában a P2 szabadkőműves jellegű páholy iratai az olasz hatóságok kezébe kerültek, kiderült, hogy a Bíborosi Kollégiumban, vagyis a kuriális bíborosok között több szabadkőműves is volt. László András azt állítja, hogy az egyház titkosszolgálatát is ellátó Jezsuita rend vezetői között 1945 óta több magasrendű szabadkőműves is van. "
www.okotaj.hu/szamok/39-40/ot39-08.htm

mek.niif.hu/06800/06897/html/1103.htm

mezeinewsee 2012.07.01. 21:51:32

@thotferi: "Ha ti magyar görögkatolikusok vagytok , akkor nem értem, hogy mit keres a címoldalon egy tiltott önkényuralmi jelképpel díszített,- az egyházüldöző kommunisták által használt-, vörös csillagos pólós fiú ? Ő kicsoda ?" válaszoltak már, de úgy őszinte, ha odaírom: fogalmam sincs, nem is volt, ki ő. Gyerek. Méghozzá (ránézésre) zűrös gyerek. Nem nézem ki belőled, hogy olvasod Mécs Lászlót (biztos zsidó), de a Vád és védőbeszéd című verse nagyon fontos nekem: "E fiúkért valaki felelős." Miattam egy gyerek hordhat gumibugyit, Dávid csillagot, vörös csillagot vagy horogkeresztet, gyerek marad, és én vagyok az, aki érte felelős. Helye van a blogomon, a lakásomban, az életemben. Akkor is, ha zsidó, ha náci, ha kommunista, vagy ha szittya-keresztény.
"Tudathasadásban leledzetek ?" Miért? mert szeretünk valakit, aki másképpen gondolkodik?
"Németországban a gördeszkás fiú miért nem tud venni, miért nem vehet horogkeresztes pólót a boltban?" Kiábrándítalak: tud. Sajnos, nálunk is tud. Sittre az összes rohadékkal, aki el is adja neki!!! (persze, a vöröscsillagost is)
"A vörös csillagos szellemiség az egész blogot titokban meghatározza vagy befolyásolja." Hű, komcsinak még nem neveztek! Ideje volt elkezdeni!

thotferi 2012.07.02. 11:18:40

@mezeinewsee:
Akkor ezt a megjegyzésedet a kép alá kellene biggyesztened, mert különben nagyon disszonáns az egész! Sokan azt fogják hinni, hogy te "csak azért is " a vörös csillagot és a hozzá fűződő eszmerendszert propagálod .

Más :
"A katolikus egyház a Horthy-korszakban sokkal inkább jelen volt a törvényhozásban, a közigazgatásban és az állami reprezentáció színterén, mint a dualizmus éveiben. A világháborús vereség és az 1918-19-es forradalmi rendszerek – és ezzel a történelmi Magyarország – összeomlása után jelentkező konzervatív fordulatnak és a keresztény nemzeti ideológia (és annak más-más réteget és társadalmi-politikai csoportot megszólító és mobilizáló irányzatai) szellemi és fizikai térnyerésének eredményeként.
A törvényhozás folyamatának is fontos elemévé – és részben alakító tényezőjévé – vált a katolikus felsőklérus. A négy legnagyobb birtokkal és ingatlanvagyonnal rendelkező szerzetesrenden keresztül nemcsak a világi papság, de a – szigorúbb regulák szerint élő – szerzetesi egyház is politikai képviseletet nyert. De az országos törvényhozás mellett a helyi rendeletalkotás és közigazgatás rendszerében is megjelentek a katolikus egyház papjai. Az 1929. évi – a közigazgatás rendezéséről szóló – XXX. törvény alapján a helyi törvényhatósági bizottságokban az adott településen legnépesebb felekezet lelkészei is tagsághoz jutottak. Ez pedig elsősorban a katolikus papoknak adott lehetőséget a helyi politikai életben való részvételre, hiszen 1930-ban az ország lakosságának 67,1 százaléka ehhez a felekezethez tartozott.
Horthy Miklós 1919 augusztusában az ellenforradalmi kormány hadügyminisztereként a patinás szegedi Kass Szálló egyik első emeleti részében rendezkedett be. Egyik fő támogatója a már említett konzervatív Zadravecz páter – és a vezetése alatt álló alsóvárosi parasztpolgári réteg – volt. A későbbi kormányzó szinte minden nap ellátogatott Szeged-Alsóvárosra, ahol Zadravecz Istvánnal ideológiai kérdésekről, politikai tendenciákról és perspektívákról beszélgettek."
www.uni-miskolc.hu/~egyhtort/cikkek/konfliktus.htm

mezeinewsee 2012.07.05. 21:05:00

@thotferi: 1. Ezt CSAK te érted félre. És te is csak szándékosan. A többiek ugyanis olvasnak, nem "write-only" üzemmódban vannak.
2. Lesz@rom, miket linkelsz be a Horthy-korszakból. Most 2012-t írunk.

thotferi 2012.07.06. 00:12:21

@mezeinewsee:
Te a szabadkőművesek által az egyház tönkretételére és háttérbeszorítására kiagyalt tervet védelmezed és hajtod végre meglehetős öntudattal, de mégis teljes tudatlanul:
A szabadkőműves vezetők kitűzték az áhított célt az 1903-ban megtartott vándorgyűlésükön:
"a papságot oda kell utasítani, ahová való, végezze díjmentesen, az állam javadalmazása mellett, s annak felsősége alatt a vallásoktatást és isteni tiszteletet"
Pontosan tudom én is , hogy 2012-t írunk, de ha zsákutcába jutottunk, akkor az egyedüli reményünk, ha visszatérünk oda ,ahonnan eltévedtünk, ahol még jól és erkölcsösen éltünk, és ez a Horthy korszakban volt legutoljára Magyarországon.
Más:
Hidd el, hogy mindig az a legfeltűnőbb, ami a kirakatban van, először mindenki azt olvassa el és csak utána a többit. Ha véletlenül, tudatlanul téved valaki ide, először azt fogja gondolni a blogodról, amit én.

mezeinewsee 2012.07.06. 10:50:33

@thotferi: "Te a szabadkőművesek által az egyház tönkretételére és háttérbeszorítására kiagyalt tervet védelmezed és hajtod végre " Mikor, hol írtam erről?
" Ha véletlenül, tudatlanul téved valaki ide, először azt fogja gondolni a blogodról, amit én." Ne hidd. Az először olvasni fog. Tudod, az emberek így teszik, csak te keresel mindenhol zsidó/kommunista jeleket.

thotferi 2012.07.06. 11:59:38

@mezeinewsee: hol írtam erről?
Amikor elítéled azokat a papokat, akik politikai véleményt formálnak, kvázi politizálnak vagy politizálni akarnak .
"Az először olvasni fog"
Ne hidd ! Egy olyan ember ,akinek agyonverték a szüleit ,gyerekeit a komcsik, ha meglátja vörös csillagot, már nem fog olvasni semmit, hanem odébbáll. Mi lenne , ha horogkeresztet tettél volna ki a címoldalra. A zsidók nem ordítanának, nem háborognának?! És neked, ha jó akarsz ,a zsidók miatt azonnal kussolnod kellene és levenni a jelvényt.

Malkav 2012.07.06. 12:05:43

@thotferi:
"És neked, ha jó akarsz ,a zsidók miatt azonnal kussolnod kellene és levenni a jelvényt."

Ezen fenti írásod alapján érthetően gondolják rólad az emberek, hogy nagyjából annyira vagy kulturált, mint egy telesz*rt zokni. :D

(És hogy abszolút nem vagy tisztában a blog mondanivalóival.)

thotferi 2012.07.06. 12:09:23

@Malkav:
Az a kulturált, hogy vörös csillagokkal rakjuk magunkat körül ?
Akkor inkább leszek a ti szemetekben goromba és kulturálatlan.

mezeinewsee 2012.07.06. 12:26:28

@thotferi: NEM ítéltem el senkit. Egy tettet ítéltem el, egy másik bejegyzésben, de arról ott beszélgessünk, ne offoljuk ezt a témát.
"Egy olyan ember ,akinek agyonverték a szüleit ,gyerekeit a komcsik, ha meglátja vörös csillagot, már nem fog olvasni semmit, hanem odébbáll." Ismersz olyan embert, aki ezért nem olvasott, hanem odébbállt?
Ha valaki idetalál, az valami miatt van itt (mondjuk, a google-ben keresett valamit, és ide hozta a hivatkozás). Akkor el fogja olvasni azt, amit keresett. Tök mindegy, milyen képet rakok ki. Tehát a gyerek marad.
@Malkav: persze, hogy nincs tisztában a blog mondanivalójával, azért troll. De ne bántsuk! itt szabad etetni is, simogatni is, de bántani nem.

Malkav 2012.07.06. 12:51:21

@mezeinewsee:
Igazad van, akkor keresek még prémium trolltápot. :)

thotferi 2012.07.06. 12:54:43

@mezeinewsee: "Tök mindegy, milyen képet rakok ki"
Túl naiv vagy ! Cseréld ki a képen a pólót horogkeresztesre és majd meglátjuk mi lesz
!

mezeinewsee 2012.07.06. 13:00:10

@thotferi: TE TÉNYLEG SEMMIT NEM ÉRTESZ ABBÓL, AMIT ÍROK?

thotferi 2012.07.06. 13:03:09

@mezeinewsee:
Ne ordíts , mindent értek és tudok.

mezeinewsee 2012.07.06. 13:06:46

@thotferi: akkor érdemes volt ordítani :). Eddig nem úgy tűnt.

thotferi 2012.07.06. 13:34:43

@mezeinewsee:
Az ordításod előtt is tudtam, amit utána.

thotferi 2012.07.11. 12:00:44

@Carlota:
"Magyarországon a Btk. 269/B. § (1) bekezdése szerint mint önkényuralmi jelképnek tiltott a használata."
hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6r%C3%B6s_csillag
A söröscég valószínűleg azért használja, mert: "Az újjászületés, az iránymutatás, a sötétbõl történõ kivezetés.
Mert errõl szól Rendünk története. Testvéreink évszázadok óta ugyanezen értékeket írták a szabadkõmûvesség zászlajára, s a korszakok sötétedésekor az emberi szellem "esthajnal csillagával" világítottak s utat mutatva jártak legelöl"
klausmatefi.forumprofi.de/szakralis-kepz%C5%91m%C5%B1veszet-f14/milyen-jelkep-az-oetagu-csillag--t24.html
Tehát egyben szabadkőműves jelkép az ötágú csillag.

Malkav 2012.07.11. 19:09:33

@thotferi:
Akkor ez a vörös színű ötágú csillag most kommunista, szabadkőműves, vagy "szabadkőmüveskommunista"? (a másik tippem a "kommunistaszabadkőműves" lenne)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.07.11. 20:55:34

@Malkav: Nem "vagy", hanem és, de ezt írtam:"Tehát egyben szabadkőműves jelkép az ötágú csillag."
"Hogyan és miért emelkedett fel az ismeretlen Trockíj, egycsapásra nagyobb hatalmat nyervén mint a legrégebbi és legbefolyásosabb forradalmárok ? A válasz egyszerű: megnősült . Oroszországba érkezett vele felesége, Szedova is . Tudja kicsoda ő ? A Warburgokkal és Jacob Schiffel rokonságban és üzleti kapcsolatban álló Zsivotovszky lánya . Vagyis, ahhoz a csoporthoz tartozik, amelyik az 1905-ös forradalmat finanszírozta . Ez az az ok, amiért Trockíj egyszeriben a forradalmárok élére került."
"Még többet is mondok . Tudja ki finanszírozta az Októberi Forradalmat ? "Ők" finanszírozták, ugyanazokon a bankárokon keresztül, akik 1905-ben Japánt pénzelték . Mármint Jacob Schiff és a Warburg testvérek, a nagy bankár konglomeráció, a Szövetségi Tartalék öt tagjának egyike, a Kuhn, Loeb & Company; Guggenheim, Breitung, Hanau, Aschberg, stb . „Véletlenül" ott voltam Stockholmban és közreműködtem a pénz átutalásában . Amíg Trockij meg nem érkezett, én voltam az egyedüli közvetítő a forradalmi oldalról . Hangsúlyoznom kell, hogy Trockíjt defetizmus miatt utasították ki Franciaországból . Ugyanakkor a szövetségesek szabadon bocsájtották, hogy Oroszországban lehessen defetista ."

"Nem hiába, hogy a zsidó proletáriátus Bund-ja volt Trockij valódi pártja és ebből került ki a forradalmi csoportok vezetőinek 90%-a ."

"Megfeledkezik a szabadkőművesség szerepéről a demokratikus-burzsoá forradalom első szakaszában."

"Tudja, hogy én is szabadkőműves vagyok . Elmondok hát egy titkot, aminek felfedését minden vakolónak megígérik, de sem a 25. sem 33. sem a 90. sem pedig egyéb felső fokozatokon nem tárnak fel előttük . Nyilvánvaló, hogy erről nem mint szabadkőműves tudok, hanem mint olyan valaki, aki "Közéjük" tartozik . Minden szabadkőműves szervezet a kommunizmus diadalának előkészítésén dolgozik . "
inquiringminds.cc/yamaguchy_mirror/www.yamaguchy.netfirms.com/cikkek/17_rakovsky.htm

A szabadkőművesség célja a kommunizmus.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2012.07.12. 02:23:52

@thotferi: „Ha ti magyar görögkatolikusok vagytok , akkor nem értem, hogy mit keres a címoldalon egy tiltott önkényuralmi jelképpel díszített,- az egyházüldöző kommunisták által használt-, vörös csillagos pólós fiú ?”
Én nem vagyok görög-katolikus, sőt, kereszténynek is csak nagy jóindulattal és némi tervezési ráhagyással nevezhetnek, de annyit azért tudok, hogy önmagában az ötágú vörös csillag nem tiltott önkényuralmi jelkép (pont a napokban marasztalta el emiatt a marhaság miatt az országot az Emberi Jogok Bírósága). Esetleg pereld be a Heinekent, ha nem hiszed el.

„A vörös csillagos szellemiség az egész blogot titokban meghatározza vagy befolyásolja.”
*ismeri Newsee-t, nagyon röhög*

„A szabadkőműves vezetők kitűzték az áhított célt az 1903-ban megtartott vándorgyűlésükön”
És ezt, mint rendes összeesküvők, ki is hirdették a világ mind a négy sarkában.
Valahogy ezek a nagyontitkos, nagyonzsidó összeesküvések mindig a legapróbb részletekig ismertek előttetek... Na most akkor vagy nincs is semmilyen összeesküvés, vagy ti is benne vagytok.

„ha zsákutcába jutottunk, akkor az egyedüli reményünk, ha visszatérünk oda ,ahonnan eltévedtünk, ahol még jól és erkölcsösen éltünk, és ez a Horthy korszakban volt legutoljára Magyarországon.”
1. Deja vu
2. *irgalmatlanul röhög, már fáj a gyomra tőle*
3. Jó és erkölcsös élet a Horthy-korszakban? Abban a fél-feudális szennyben? Ahol a parasztot és munkást nem vették emberszámba? Ahol társadalmi kasztrendszert építettek? Ahol vallási és származási alapon előbb ellehetetlenítették, majd halálra ítélték azokat a magyarokat, akik túlnyomó része szerette a hazáját és hűséges volt hozzá (legalábbis a gyáva és nemzetáruló, az országot egy megnyerhetetlen háborúba kormányzó vezetőinél és a nyilas lakájoknál biztosan jobban)? Ez a te erkölcsi ideálod?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.07.12. 08:38:06

@Xinaf: Pedig a hitvallását az "et Filioque" betoldás nélkül függesztették ki. Más heterodox tantételéről sem tudok, de az én (nem)tudásom semmit sem jelent.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.07.12. 09:54:14

@Alister: Legalábbis egy bizonyos, csupán a folklórban emlegetett testrésze? Ezt vajon csak azóta érzi, amióta azt a speciális latex védőeszközt a fejére húzta?

mezeinewsee 2012.07.12. 10:48:01

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: @Alister: rosszul tudjátok! Isten mindent tud. Feri mindent JOBBAN tud, így ő több, mint Isten.

Malkav 2012.07.12. 12:00:18

@mezeinewsee:
Aki a Rómát is felvilágosítani szándékozó Attila főrabbi szellemében jár el, nagyon tudja a dolgokat.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.07.12. 21:38:28

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Valójában az arianus eretnekség finoman szólva is rég kihalt, így nem is igen érzem szükségesnek az "et Filioque" betoldást (nem is szoktam mondani), de hát ha már a római pápából is kitör az ortodox, mit várunk szegény Xinaftól? :D:D:D:D

thotferi 2012.07.12. 22:42:52

@Alister:
"269/B. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet
a) terjeszt;
b) nagy nyilvánosság előtt használ;
c) közszemlére tesz;
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.
(3) Az (1)-(2) bekezdés rendelkezései az államok hatályban lévő hivatalos jelképeire nem vonatkoznak.
(4) Az önkényuralmi jelképek használata esetén el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették.”
2. § Ez a törvény a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba."
www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8987

"ki is hirdették a világ mind a négy sarkában."
Dehogy hirdették, ez tavaly derült ki, miután Raffay Ernő a Kommün után betiltott szabadkőművesség elkobzott irataiba betekintést nyerhetett és ezt a nagy nyilvánosság elé tárta.

"Fél feudális szenny"
Az a "fél feudális szenny" erkölcsre,törvénytiszteletre és vallásos hitre nevelte igen sikeresen az embereket. Magyarország életszínvonalban megelőzött sok, ma már nálunk jóval fejlettebb országot (Finnország, Görögország, Portugália stb.Ausztriával voltunk majdnem egy nívón.)
A magyar gazdaság magyar állampolgárok tulajdonában volt javarészt.
Magyarország nem volt totálisan eladósodva, mint most.
Nobel díjas tudósokat nagy számban nevelt ki a világszínvonalú iskolarendszer.
A pengő erős valuta volt.
Az egyházak erősek voltak, mert tetemes ingó és ingatlan vagyonnal rendelkeztek, amelyek jól jövedelmeztek.
Magyarország európai középhatalom volt.
Mindenkit emberszámba vettek és jóval kisebb mértékű volt a parasztság, munkásság kizsákmányolása, mint manapság.
Származási alapon azért tettek különbséget a zsidók hátrányára, mert így kompenzálták a vagyonukból eredő jóval előnyösebb helyzetüket. Másrészt a náci Németország kényszerítette az országra ezen törvények meghozatalát.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2012.07.13. 00:39:33

@thotferi: Igen, ismerem a Btk. 269/B. §-t. Nálad egy kicsit talán jobban is. De amíg a helyzet úgy áll, hogy ha valakit Magyarországon vörös csillag viseléséért megbüntetnek, akkor azt az ítéletet az Emberi Jogok Bírósága menetrendszerűen bezúzza, és a magyar államot kártérítésre kötelezi (és a helyzet így áll), addig egy épeszű bíró ilyen ügyben nem ítél el senkit. Másrészt, ha valamelyik futóbolond mégis széllel szemben könnyítene magán, az csak magából csinál hülyét (meg az államnak kárt). És az a törvény, amely a gyakorlatban nem valósul meg, az nem igazi törvény, csak tintamaszat egy papíron.

„Dehogy hirdették, ez tavaly derült ki, miután Raffay Ernő a Kommün után betiltott szabadkőművesség elkobzott irataiba betekintést nyerhetett és ezt a nagy nyilvánosság elé tárta.”
És a szupertitkos, világméretű összeesküvés a Kommün bukása óta eltelt százharminc évben nem tudta visszaszerezni, vagy megsemmisíteni ezeket az iratokat, amelyek leleplezhették őket. Ez egy nagyon ijesztő banda lehet, ha ilyen nagyon okosak és rátermettek, de tényleg…
*a félelemtől nem tudja megenni a csokis sütijét*

„Az a "fél feudális szenny" erkölcsre,törvénytiszteletre és vallásos hitre nevelte igen sikeresen az embereket.”
Mint Szálasi Ferenc és Kádár János?

„Magyarország életszínvonalban megelőzött sok, ma már nálunk jóval fejlettebb országot (Finnország, Görögország, Portugália stb.Ausztriával voltunk majdnem egy nívón.)”
Ezt melyik ujjadból szoptad?

„A magyar gazdaság magyar állampolgárok tulajdonában volt javarészt.”
Mármint a magyar állampolgárok egy-két százalékának, ha most a magyarok közé számolod a magyar zsidókat is.

„Magyarország nem volt totálisan eladósodva, mint most.”
Mert az OMM idejéből nem örökölt egy olyan szép kis pakkot, mint mi a Kádár-rendszerből.

„Nobel díjas tudósokat nagy számban nevelt ki a világszínvonalú iskolarendszer.”
Akiket aztán egy kivétellel sikeresen el is üldöztek az országból. Nagyon erkölcsösen és baromira vallásosan.

„A pengő erős valuta volt.”
A Játék kedvéért feltételezve, hogy ez igaz: és? Mert egy valuta erőssége vagy gyengesége önmagában semmit sem jelent, lévén ez főként politikai döntés eredménye (lásd a kínaiak és a mesterségesen gyengén tartott jüan esetét).

„Az egyházak erősek voltak, mert tetemes ingó és ingatlan vagyonnal rendelkeztek, amelyek jól jövedelmeztek.”
És ez azért hasznos, mert… ?
(és mondhatnám durvábban is, de ez Newsee blogja, nem az enyém)

„Magyarország európai középhatalom volt.”
Nagyon nem. Az OMM volt európai középhatalom, a Horthy-féle Magyar Királyság számára legfeljebb a legnedvesebb titkos vágyálmok elérhetetlen ábrándképe volt a középhatalmi státusz. Bele is buktak ennek a délibábnak a hajszolásába, csak sajnos az országot is magukkal rántották.

„Mindenkit emberszámba vettek és jóval kisebb mértékű volt a parasztság, munkásság kizsákmányolása, mint manapság.”
Érdekes, erről a nagyszüleim (jó módú parasztcsaládok gyermekei) egészen másféle emlékeket őriznek - jelesül hogy a háború vége előtt vidéken az urak (a „nadrágosok”) mélységesen lenézték és megvetették a parasztokat, a városokban pedig munkásokat szorították perifériára. Ami pedig a kizsákmányolást illeti: te azt el sem tudod képzelni.

„Származási alapon azért tettek különbséget a zsidók hátrányára, mert így kompenzálták a vagyonukból eredő jóval előnyösebb helyzetüket.”
Szóval a zsidóknak több pénzük volt, ezért jobban tanultak, és ezért a zsidó törvények nélkül nagyobb arányban jutottak volna be a sztárszakokra az egyetemeken? Hú, nagyon szegény lehetsz, ha szerinted vagyon és ész között bármiféle összefüggés akad… küldjek egy félig megrágott kiflivéget, vagy inkább lemondasz az internet-előfizetésedről?

„Másrészt a náci Németország kényszerítette az országra ezen törvények meghozatalát.”
Olyan nagyon nem kellett kényszeríteni, a sok lakájlelkű örömmel, "önként és kéjjel" igazodott a „nagytestvér” irányvonalához.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.07.13. 09:46:39

@Alister:

"Olyan nagyon nem kellett kényszeríteni, a sok lakájlelkű örömmel, "önként és kéjjel" igazodott a „nagytestvér” irányvonalához. "
Mondjuk az tény, hogy Horthy elég sokáig visszatartotta a deportálásokat. Persze ebben az is tutira közbejátszott, hogy az angolokkal nehéz úgy parolázni, ha látványosan követjük Hitler minden parancsát, miközben persze nem akarjuk a Führer "vigyázó szemét" sem magunkon, amiért nem vagyunk elég lelkesek... faramuci helyzet volt, nem is volt sokáig tartható, és (hála az angolok "segítőkészségének", és a német hírszerzés profizmusának) nem is húztuk sokáig. (Kiugrási kísérlet, Skorzeny, Horthy fia elrabolva, stb.)

Mindenesetre a Horthy féle fehér terror még kisinasnak is kevés lett volna a Náci Németországhoz. De még a Szálasi féle nyilasuralom is elbújhatott volna az Ukrán SS által véghez vitt terror mögött.

Szóval, a törvényeket valóban könnyen meghoztuk, de a betartásuk már nem ment ennyire gördülékenyen, legalábbis Horthy és Kállay idejében. Aztán a Sztójay időszak megint más volt, de Horthy akkor is védeni tudta még Budapestet. Aztán a sikertelen kiugrás után, a Szálasi éra már lelkesebben követte Hitlert.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.07.13. 12:22:55

@Alister: "az nem igazi törvény, csak tintamaszat egy papíron."
Ebből is látszik, hogy az ötágú csillagokkal fellobogózott Unió szabadkőműves kreálmány, amely foggal- körömmel védi az önkényuralmi jelképeit.

"Az utolsó békeévben, tehát 1938-ban az egy főre eső magyarországi nemzeti jövedelem az angliainak 38, a németországinak 40, a franciaországinak 48, az ausztriainak 70, a csehszlovákiainak 82, a lengyelországinak 121, a portugáliainak 128 és a romániainak 131 százalékát érte el"1938-ban 67 százalékát tette ki a magyar gdp az európai átlagnak.
mek.oszk.hu/01900/01906/html/index7.html

"Az egy főre jutó GDP 2011-ben az EU-átlag 66%-át érte el"
www.ksh.hu/docs/szolgaltatasok/sajtoszoba/sajtokozlemenyek_tajekoztatok_2012/gdp_vasarloero_paritason_2011.pdf

Portugália egy főre jutő gdp-je 167% a magyarnak.
hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_egy_f%C5%91re_jut%C3%B3_GDP_szerinti_list%C3%A1ja_(nomin%C3%A1lis)

"Az egy főre jutó finnországi nemzeti jövedelem számításai szerint 1913-ban 39, 1938-ban pedig 102 százalékkal volt magasabb a magyarországinál."
mozgovilag.com/?p=2445
Tehát Finnország csak a 1938 as évben tudott a magyar gdp-hez felzárkózni.
Ma pedig már több mint a kétszerese a miénknek.
Szabadkőművesek:
"Mert nincs olyan rejtett dolog, amely napvilágra ne kerülne, és nincs olyan titok, amely ki ne tudódna, és ismertté ne válna."
Banánhéjon is el lehet csúszni. Minden más országban a szabadkőművesek irattára hozzáférhetetlen, ez a szerencsének is köszönhetően nálunk tanulmányozható.

Szálasi a magyar haza büszkesége, nem értem,hogy kerül Kádár mellé ?

Mármint a magyar állampolgárok egy-két százalékának, ha most a magyarok közé számolod a magyar zsidókat is.
A nagyiparos zsidók nemzeti érzelmű magyarrá váltak. A vagyon a kis és középvállalkozások, az egyházak és a zsidó tőkések tulajdonában volt, amelyek nem a lakosság 1-2 %-át jelentették csupán.
A Kádár rendszertől 20 milliárd dollár adósságot örököltünk, amely mára meghaladta a 100 milliárdot.("20 év alatt)
Hasznosabb, ha jól jövedelmező vagyonnal is rendelkezik az egyház, mert akkor kevésbé szorul az államra és kevésbé függ tőle.

"Ne felejtsük el, hogy hazánk ekkor közel 160 ezer négyzetkilométeres területével európai középhatalomnak számított." (Szakály Sándor történész)
fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2009/10/09/hitler_utalta_magyarokat/

A parasztokat ma is mélységesen megvetik, mert mára szitokszóvá vált, pedig akkor még önbecsülést adott a kis paraszti földbirtok és a földművelő életforma.

Sok szegény parasztgyerek azért nem tudott tovább tanulni, mert dolgoznia kellett, míg a zsidók, még a szerényebb képességűek is, tovább tudtak tanulni, mert nem kellett dolgozniuk.

Sokan örültek a zsidó törvényeknek, mert azok igazságosak voltak. A zsidók is jónak látták, ha Magyarország engedelmeskedik a németeknek, mert attól tartottak, ellenkező esetben Hitler megszállja az országot és okkal rosszabbul járnak.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2012.07.14. 03:20:47

@bélaybéla: „Ebből is látszik, hogy az ötágú csillagokkal fellobogózott Unió szabadkőműves kreálmány, amely foggal- körömmel védi az önkényuralmi jelképeit.”
Oké, szóval az ötágú csillag (ami az emberiség egyik legrégebbi jelképe, az aranymetszés miatt) mellett a szabadkőművesekről (akiknek nem a csillag a jelképe) és az Unió zászlajáról (ami pont a kereszténységre tett utalás, lásd Jelenések 12:1) sem tudsz semmit. De vajon miért nem lepődöm meg?

„Tehát Finnország csak a 1938 as évben tudott a magyar gdp-hez felzárkózni.”
Az a Finnország, amelyik 1917-ben vált ki a középkori szinten tengődő cári Oroszországból? Azért alig huszonegy év alatt ez nem rossz.

„Minden más országban a szabadkőművesek irattára hozzáférhetetlen, ez a szerencsének is köszönhetően nálunk tanulmányozható.”
*sírva röhög*
Mert egy világméretű összeesküvés vezetőinek ugye problémát okozna megöletni vagy más módon elhallgattatni mindenkit, aki tudomást szerzett a terveikről…
… mondjuk egy Disney-mesében.

„Szálasi a magyar haza büszkesége”
Ha ezt komolyan gondolod, akkor legyél olyan jó, és köpd le magad! Úgy nagyjából az egész emberiség nevében, jó?

„nem értem,hogy kerül Kádár mellé ?”
Úgy, hogy ugyanolyan szennyember volt, mint Kádár, csak vele ellentétben ő még élvezte is, hogy tönkreteszi az országot. Igazából még embertelenebb pondró volt, csak szeretek egyenletesen osztani.

„A nagyiparos zsidók nemzeti érzelmű magyarrá váltak.”
Bezzeg azok a mocskos szegények, fene a pofájukat, mi?

„A vagyon a kis és középvállalkozások… tulajdonában volt”
Az emberek 80%-a osztozott a nemzeti vagyon 20%-án, míg a felső 20%-é volt a maradék 80%.

„Hasznosabb, ha jól jövedelmező vagyonnal is rendelkezik az egyház, mert akkor kevésbé szorul az államra és kevésbé függ tőle.”
Az egyházakat tartsák el a híveik, azoknak van rájuk szüksége.

„"Ne felejtsük el, hogy hazánk ekkor közel 160 ezer négyzetkilométeres területével európai középhatalomnak számított." (Szakály Sándor történész)”
Nagyon árnyaltan fogalmazva Szakály nem tudja, mi az a középhatalom (kevésbé finoman inkább nem is mondom). A király nélküli Magyar Királyságnak sem gazdasági (legfejlettebb területeit elvesztette), sem népessége (alig érte el a kilenc-, illetve tizenkétmillió főt) és így katonai (a legjobb elérhető felszereléssel ellátott 2. magyar hadsereg hat hónap alatt gyakorlati eredmény elérése nélkül megsemmisült) ereje sem volt ilyen státuszhoz.

„akkor még önbecsülést adott a kis paraszti földbirtok és a földművelő életforma.”
*gúnyos-keserű nevetés*
Álmodozz csak, édes naivitás!

„Sok szegény parasztgyerek azért nem tudott tovább tanulni, mert dolgoznia kellett, míg a zsidók, még a szerényebb képességűek is, tovább tudtak tanulni, mert nem kellett dolgozniuk.”
Klebelsberg Kuno neve nem rémlik? Tudod, ő az, aki azt a világhírű iskolarendszert összehozta. Meg elérte, hogy tehetséges szegények tanulhassanak. Na, rémlik?

„Sokan örültek a zsidó törvényeknek, mert azok igazságosak voltak.”
A mondat első fele igaz, a második fele viszont nagyon nem. És az se lenne igazságos, a téged meg az elvbarátaidat lőnének agyon vagy deportálnának haláltáborokba.

„A zsidók is jónak látták, ha Magyarország engedelmeskedik a németeknek, mert attól tartottak, ellenkező esetben Hitler megszállja az országot és okkal rosszabbul járnak.”
Aha, persze, a zsidók kifejezetten imádták, hogy már Magyarországon is vegzálják őket, mert ők ugye genetikailag ilyen hülyék. Basszus, ember, legalább néha gondolkodj már, mielőtt leírsz és elküldesz valami baromságot!
//De mi mást várnánk egy hozzád hasonló, kisebbségi komplexusos, reményét vesztett szegény szerencsétlentől, akinek már csak a sosem volt dicsőségű ősmúltba vetett vallásos hit maradt?//

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.07.14. 12:39:35

@Alister:
"Az egyesített Európa terve tehát már ekkor, a Marshall terv idején felmerült Carrol Quigley, a Georgetown Egyetem történelem professzora erről így ír: Európa egységesítését a Marshall terv indította el 1948-ban. A terv egyik kikötése volt, hogy az európai gazdasági újjáépítést az országnak egymással összefogva kell elvégezniük. Ez vezette el az 1948. áprilisában aláírt Európai gazdasági együttműködési megállapodáshoz, és az ezt követő hónapban megtartott "Hágai Kongresszus az Európai Unióért" című rendezvényhez. Ezután már gyorsan követték egymást az események. 1950-ben már meg is született a "Schuman terv", amely Franciaország és Németország teljes szén- és acéltermelésének felügyeletét és irányítását egy nemzetek feletti szervezetre bízta. Az Európai szén és acél bizottság 1952-ben kezdte meg működését. A bizottság dönthetett árakról, beruházásokról és termelési mennyiségekről: éppen úgy, mint egy kormány. A csoportba végül hat ország, Franciaország, Nyugat-Németország, Olaszország, Belgium, Luxemburg és Hollandia lépett be. Ezzel Európa elindult az egységesedés felé."
www.webkorridor.hu/hatalmi-elit-mesterkedesei-a-vilag-feletti-uralom-megszerzeseert.htm

Te állítottad Finnországról, hogy nem előztük meg a gdp tekintetében.

Te a világméretű összeesküvőket Istenekként képzeled el, én meg emberekként akiknek a mégoly tökéletes gépezetébe is csúszhat homokszem. Most ez történt. Elkéstek.

Szálasi semmilyen országot nem tett tönkre. A Horthy rendszerben Kádárnak és bandájának esélyük sem volt, hogy a hatalom közelébe kerüljenek, de a mostaniaknak sem lenne. Ők csak azután tudtak színre lépni, amikor Horthy már külföldön volt. Ezért volt a Horthy rendszer erkölcsösebb.

Az egyházi földeken rengeteg ember tudott megélni tisztességesen.
Egyébként ma meg a gdp többségét külföldi vállalatok állítják elő, akik a profitot kiviszik az országból. Akkor a belföldi tulajdonosok a profitot itt hagyták, itt költötték el.

Az egyházak hívei állampolgárok,akiknek joguk lenne követelni az államtól, hogy juttassák vissza az egyház vagyonát.

A francia nagyhatalom hadseregét mennyi idő alatt zúzta szét Hitler?
A magyar Királyság legfejlettebb területei a középső és dunántúli részek voltak, ám a Bécsi döntések következtében területe duplájára növekedett és ezáltal igazi közép hatalommá vált.(A Monarchia nagyhatalom volt)

Nem minden tehetséges gyerek tudott tovább tanulni, ezért kellettek a zsidó törvények, hogy ezt megkönnyítsék.

A zsidó törvényekben nem írták elő senkinek sem a lelövését és halál táborokba történő deportálását.

"Dr. Fejér Lajos, Szabó Dezsõ kortársa, s a német koncentrációs táborok valamelyikében elpusztult zsidó gondolkodó írja: „Az antiszemitizmus helytelen kifejezés, mert feltételezi a zsidóság teljesen passzív szerepét a folyamatban. Ez tévedés. Amely faj a másikkal való keveredést, vagy pláne összeolvadást a hozzáférhetetlen valláserkölcs blokádja alá helyezi, az az emberi összetartozás érzését a legsajátabb módon formailag és eredményében saját fajára korlátozta. Ezzel minden társadalmat, melyben élt, maga ellen
provokált.” (Kiemelés: Kobzos)
"Bárdossy így érvelt errõl védõbeszédében: „Ha mi az
együttmûködést a németekkel megtagadjuk, alig maradt volna, aki
itt a fõtárgyalási teremben az ügyész vádbeszédjének tapsoljon.”
A Horthy kártyapartnerei közé tartozó zsidó pénz- és iparmágnások kormányzóra kifejtett nyomásgyakorlása Magyarország német szövetségben maradása érdekében csaknem a végsõkig megmaradt."

www.johafigyelunk.hu/pdf_jhfk/JHFK_2008_12_SE.pdf

Az akkori Európában tehát az emberek magasabb életszínvonalon éltek Magyarországon, mint a mai Európában, a mai Magyarországon.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2012.07.14. 15:16:44

@bélaybéla: „http://www.webkorridor.hu/hatalmi-elit-mesterkedesei-a-vilag-feletti-uralom-megszerzeseert.htm”
Ja, zseniális terv, csak nem nagyon halad. Mert nem létezik. Lásd alant.

„Te állítottad Finnországról, hogy nem előztük meg a gdp tekintetében.”
Idézd már, hol állítottam ilyet! Megmondom: sehol. Abba kéne hagynod a hazudozást és csúsztatgatást, és elkezdened az érvelést.

„Te a világméretű összeesküvőket Istenekként képzeled el, én meg emberekként akiknek a mégoly tökéletes gépezetébe is csúszhat homokszem. Most ez történt. Elkéstek.”
Te baromira nem vagy képben. Ha létezne bármiféle világméretű szabadkőműves összeesküvés, akkor azt évszázadok óta szerveznék és terveznék. Ehhez olyan elmék kellenének, akik abszolút fogalmakban gondolkoznak, és egy olyan terv megvalósulásán munkálkodnának, amely gyümölcseit csak az esetleges utódaik utódai élvezhetnék, már amennyiben sikerrel járnak. Kivételes és végletekig elszánt férfiak és nők csoportja, egymást követő generációk hosszú során át, egyetlen, számukra haszontalan cél rendületlen szolgálatában. Ha létezne egy ilyen csoport, az nem lenne olyan puhány, hogy élő és beszélő ellenségeket hagyjon hátra. Persze, becsúsznának homokszemek, csak azokat a homokszemeket (ha kell, egy háború kirobbantásával, de) elhallgattatnák.
Persze nyilván a fent említett magas követelmények miatt eleve képtelenség egy ilyen évszázadokig tartó összeesküvés léte (és akkor a modern távközlés kora előtti kommunikációs problémákról még nem is beszéltünk).

„Szálasi semmilyen országot nem tett tönkre.”
Szóval a király nélküli Magyar Királyság nem volt ország? Mik ki nem derülnek!

„A Horthy rendszerben Kádárnak és bandájának esélyük sem volt, hogy a hatalom közelébe kerüljenek, de a mostaniaknak sem lenne. Ők csak azután tudtak színre lépni, amikor Horthy már külföldön volt.”
Mármint miután a kapitány (az ellentengernagy, az erkölcs hérosza) elhagyta a süllyedő hajót? Bezzeg ha itthon marad, akkor talán el se veszítjük a háborút!* A két rendszer közötti pár átmeneti rendszer az meg optikai csalódás volt, ugye?

*: a félreértések tisztázása végett: de.

„Ezért volt a Horthy rendszer erkölcsösebb.”
Eddig azt hittem, legalább az erkölcsös szó jelentését ismered. No s, láthatóan tévedtem.

„Az egyházi földeken rengeteg ember tudott megélni tisztességesen.”
Mármint rengeteg pap, mert a napszámosok és a béresek leginkább vegetáltak a nekik vetett alamizsnából – különben a gyerekeiknek nem kellett volna dolgozni, azaz tanulhattak volna. Konzisztencia, kon-zisz-ten-ci-a!

„Egyébként ma meg a gdp többségét külföldi vállalatok állítják elő, akik a profitot kiviszik az országból. Akkor a belföldi tulajdonosok a profitot itt hagyták, itt költötték el.”
1. Hagyjuk már ezt a hazug balos-komcsi demagógiát a gonosz külföldiekről. akiknek van merszük alkalmazni és megfizetni (!) a magyarokat a saját pénzükből, és után nem sül ki a szemük, hogy a leadózott (!) nyereségüket (basszus, a saját pénzük! akár el is égethetnék, ha úgy hozná kedvük…) hazaviszik.
2. A belföldi tulajdonosok a külföldi luxusvilláikkal, a féléves-éves világkörüli útjaikkal vagy a külföldről vásárolt luxuscikkekkel (mert a hazai nem volt sikk) járultak hozzá jobban az ország javához, vagy a munkások és a parasztok kizsákmányolásával?

„Az egyházak hívei állampolgárok,akiknek joguk lenne követelni az államtól, hogy juttassák vissza az egyház vagyonát.”
Joguk az van, csak ezen már túl vagyunk (sőt!).

„A francia nagyhatalom hadseregét mennyi idő alatt zúzta szét Hitler?”
Franciaország a XX. században már rég nem volt nagyhatalom, legfeljebb középhatalom. Igazából a Harmadik Birodalom is határeset, főleg a szűkös erőforrásai miatt. A nagyhatalom Nagy-Britannia, az USA, meg a Szovjetunió volt. A többiek táncoltak.

„A magyar Királyság legfejlettebb területei a középső és dunántúli részek voltak”
A Felvidék meg Erdély az meg mi volt? Bojt a sapkán?
(off: kiégett a helyesírási alrendszered?)

„a Bécsi döntések következtében területe duplájára növekedett és ezáltal igazi közép hatalommá vált.”
Ha megkapnánk a Szaharát, a mai Magyarország területe a százhatszorosára nőne, de ettől nem hogy nagy-, de még csak középhatalommá sem válnánk. Mondom: katonai és/vagy gazdasági erő kell ahhoz, nem elsősorban terület.

„(A Monarchia nagyhatalom volt)”
Amelyik egy háborúval korábban még a környező gyengécske szomszédjaival is alig bírt? Ugyan már! Még a középhatalmi státusz is csak a környező államok viszonylagos gyengesége miatt volt reális.

„Nem minden tehetséges gyerek tudott tovább tanulni, ezért kellettek a zsidó törvények, hogy ezt megkönnyítsék.”
A numerus claususa a felsőoktatásra vonatkozott. Aki tényleg tehetséges volt, de szegény, azt ösztöndíjakkal támogatták (igazi ösztöndíjakkal, nem azzal az aprópénzzel, amivel manapság kiszúrják az egyetemisták szemét). Aki meg nem volt tehetségesebb vagy szorgalmasabb, és ezért nem tudott olyan jó felvételit produkálni, mint a zsidók, azért miért is volt kár?

„A zsidó törvényekben nem írták elő senkinek sem a lelövését és halál táborokba történő deportálását.”
Attól még lelövették és deportálták őket. De ha téged megnyugtatna a tudat, ha nem törvényesítenék az agyonlövetésedet, és részedről ezzel rendben is lenne (főleg erkölcsileg), akkor nem szóltam.

„Dr. Fejér Lajos, Szabó Dezsõ kort ársa, s a német koncentrációs táborok valamelyikében elpusztult zsidó gondolkodó írja”
Jókedvem van, így tételezzük fel, hogy a nevezett szerző valóban írt olyasmit, amit neki tulajdonítasz. Ebben az esetben viszont akkor a Horthy korabeli zsidó tőkések még sem voltak igaz magyarok, ellentétben a te állításoddal?
Szóval legalább magaddal legyél konzisztens

„Bárdossy így érvelt errõl védõbeszédében: „Ha mi az együttmûködést a németekkel megtagadjuk, alig maradt volna, aki itt a fõtárgyalási teremben az ügyész vádbeszédjének tapsoljon.””
Hú, basszus, a potenciális halálos ítélettel szembenéző Bárdossy amellett érvelt, hogy amit tett, az helyes volt! Ú, ez annyira meglepő! Mert amúgy a bíróság előtt a gyilkosok mindig hevesen bizonygatják, hogy bűnösök, és hogy ők a kötelet kérnék, ha lehet… Ja, pont nem.

„Az akkori Európában tehát az emberek magasabb életszínvonalon éltek Magyarországon, mint a mai Európában, a mai Magyarországon.”
Aha, szóval a vályogház az úton kúttal meg a havi egyszeri húsevéssel a petróleumlámpa fényében, az szerinted magasabb életszínvonal, mint vezetések víz és villany, meg a vezeték nélküli internet korában (ugyanaz a falu, ugyanaz a ház, ugyanaz a család, hetven év eltérés).
Ha esetleg arra gondoltál, hogy arányaiban rosszabbul élünk a legfejlettebb országokhoz képest*: ez igaz, viszont arányaiban mi is jóval jobban élünk a leszakadó harmadik világ országaihoz képest, mint anno.

*: bár igazán rászokhatnál, hogy azt írd le, amit mondani akarsz, hogy ne keljen találgatni meg gondolatot olvasni

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.07.14. 17:18:56

@Alister: Nagyon is halad, mert létre jött az Eu, Nato, megbukott a Szovjetúnió, az utódállamai pedig az Eu-ba ácsingóznak.

"Ezt melyik ujjadból szoptad?"
Az ilyen kérdésfeltevés azt a képzetet kelti, hogy nem hiszed el ,amit állítok.

"egyetlen, számukra haszontalan cél rendületlen szolgálatában."
Léteznek ezek a férfiak és nők, de ez a terv ,ahogy lassan előrehaladván megvalósulni igyekszik rengeteg profithoz juttatja őket időközben is.

"(ha kell, egy háború kirobbantásával, de) elhallgattatnák."
Mondom, hogy már elkéstek ezzel, ugyanis a könyv tavaly jelent meg és már a szabadkőművesek iratait lefénymásolták.
Ilyenkor az a helyes viselkedés részükről, ha kussolnak.

Az összeesküvőknek rendkívül jó magán futárszolgálatuk működött, így mindenről mindenki előtt időben értesültek.

A király nélküli Magyarországot nem tette tönkre Szálasi.

A háború utáni optikai csalódásban már bejutottak a parlamentbe a komcsik, amelyre a Horthy-korszakban esélyük sem lett volna, mert onnan ki voltak tiltva.
Ekkor kaparintották meg a Belügyminisztériumot is, amelynek segítségével leszalámizták a kormánypártokat.
A kapitány nem hagyta el a süllyedő hajót, hanem Hitler parancsára elfogták és külföldre vitték.

Erkölcsös volt, mert az erkölcstelenek legalját távol tartotta a hatalomtól.

"Ha esetleg arra gondoltál, hogy arányaiban rosszabbul élünk a legfejlettebb országokhoz képest*: ez igaz"
Jól értetted.
Most nem a leszakadó harmadik világról volt szó, hanem arról, hogy a korabeli Európában mi jobban éltünk. Azt ne kérd számon Horthytól, hogy a technikai fejlődés még nem volt olyan magas, mint most. Ezért a Horthy korszakot nem a mai állapotokkal kell összehasonlítani, hanem az akkoriakkal. Akkor 67%-on éltünk, most meg semmit nem tudtunk felzárkózni, hanem még egy százalékot vissza is csúsztunk 66%-ra. Akkor melyik volt a jobb ?

1. Megtehetik, hogy kiviszik a nyereséget, de a Horthy korszakban ez is itt maradt. Melyik a kívánatosabb ?
2. Magyarországon a Horthy korszakban nem volt deficites a külkereskedelmi mérleg! Hiába vettek luxuscikkeket, ezt megtehették, mert volt miből.
A munkásokat ma jobban kizsákmányolják, mert sokkal magasabbak az adók. Az adóbevételeket pedig az állam nem tudja visszaforgatni, mert a horribilis adósságszolgálati teher miatt külföldre kell kifizetni.

Nem vagyunk túl ,mert ha zsidókat lehet folyamatosan kárpótolni, akkor másokat is illene.

A kor színvonalán megéltek a napszámosok is. 67%-on a korabeli Európában. Ma meg csak 66%-on élnek a napszámosok, bérrabszolgák.

Ha szerinted Franciaország középhatalom volt, meg Németország is, akkor miért verték szét gyorsabban őket, mint minket a Szovjetunió, aki nagyhatalom volt Válasz: mert mi valódi középhatalom voltunk.

"A Felvidék meg Erdély az meg mi volt"
A legfejlettebb területek a Főváros , a középső országrésszel és Dunántúl voltak, a többi fejletlenebb(!) volt.

"Aki meg nem volt tehetségesebb vagy szorgalmasabb, és ezért nem tudott olyan jó felvételit produkálni, mint a zsidók, azért miért is volt kár?"
Azért mert egy ország sem engedheti meg magának, hogy egy törpe kisebbség kaparintsa a kezébe az egyetemi végzettséghez kötött állásokat.
A jó felvételihez meg nem csak tehetség kellett, hanem előtte a lehetőség a tanulásra, a felkészülésre, amelyre a szegény parasztok gyermekeinek nem voltak meg ugyanazok a lehetőségei, mint a zsidóknak.

"Ha megkapnánk a Szaharát,"
Te mondtad, hogy a Felvidék, meg Erdély nem csak bojt volt, hanem a Szaharánál ezerszer gazdagabb vidék.

Akkor a lelövést és deportálást ne a zsidótörvények számlájára írd, mert abban ilyenek nem voltak .

Igaz magyarok voltak a zsidó tőkések, de ebben tévedtek.

Igaza volt az érvelésében vagy nem ?
Szerintem igaza volt.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2012.07.15. 00:45:55

@bélaybéla: „Nagyon is halad, mert létre jött az Eu, Nato, megbukott a Szovjetúnió, az utódállamai pedig az Eu-ba ácsingóznak.”
A NATO egy szolid kis vicc (Szerbia térdre kényszerítése olyan nyögvenyelősen ment, mintha a szerbeknek bármiféle esélye lehetett volna a sikeres ellenállásra), az EU a szétesés peremén egyensúlyozik, a SZU utódállamainak nagy része meg egyáltalán nem ácsingózik Európa után (annál azért több eszük van).

„Az ilyen kérdésfeltevés azt a képzetet kelti, hogy nem hiszed el ,amit állítok.”
Vagy azt, hogy hiányoztak a forrásaid.

„Léteznek ezek a férfiak és nők, de ez a terv ,ahogy lassan előrehaladván megvalósulni igyekszik rengeteg profithoz juttatja őket időközben is.”
Ha léteznének ilyen emberek, akkor ők lennének az igazi Übermenschek, a felsőbbrendű emberek, és akkor a végső nagy csatába a rossz oldalt (a vesztes oldalt) választottad. Bár te így is a vesztes oldalon állsz*, szóval ez nyilván nem akkora veszteség.

*: legalábbis ez a felesleges, értelmetlen, önégetésekkel és vergődésekkel tarkított szenvelgés a rég elmúlt és a sosem volt dicsőség után a jövő építése helyett nem egy győztes hozzáállás

„Mondom, hogy már elkéstek ezzel, ugyanis a könyv tavaly jelent meg és már a szabadkőművesek iratait lefénymásolták.
Ilyenkor az a helyes viselkedés részükről, ha kussolnak.”
Alaposan alábecsülöd egy esetleges világméretű összeesküvés erejét. Viszont így érthetetlen, hogy miből gondolod, hogy van esélyük a világuralomra, ha egy vacak kis könyv kiadását sem tudják megakadályozni.

„Az összeesküvőknek rendkívül jó magán futárszolgálatuk működött, így mindenről mindenki előtt időben értesültek.”
Aha, magán-futárszolgálat, amivel mondjuk minden amerikai eseményről értesültek Európában alig pár hónappal később, aztán a döntés meghozatala után újabb hónapokig utazott a válasz, és… így még egy sajtos szendvicset sem lehet elkészíteni, nemhogy kormányokat és államokat hatékonyan manipulálni.
Arról meg tényleg nem is beszélek, hogy tetszőleges fejes megbolondulása vagy önzése az egész szervezetet lerombolta volna (már ha létezett volna ilyen szervezet, ugye).

„A király nélküli Magyarországot nem tette tönkre Szálasi.”
Aha, sőt, kifejezetten használt a nyilas terror, mert… ja, nem is. Jaj de kár…

„A háború utáni optikai csalódásban már bejutottak a parlamentbe a komcsik, amelyre a Horthy-korszakban esélyük sem lett volna, mert onnan ki voltak tiltva.
Ekkor kaparintották meg a Belügyminisztériumot is, amelynek segítségével leszalámizták a kormánypártokat.”
És a hatalmi rendszer alapjait (azaz a gazdagok támogatását a szegényekkel szemben) támadók elleni intézkedések azok eleve és eredendően erkölcsösök? Mert akkor az ÁVO/ÁVH tevékenysége is erkölcsösnek számítana, csak hogy tudd.

„A kapitány nem hagyta el a süllyedő hajót, hanem Hitler parancsára elfogták és külföldre vitték.”
Az emigrációja meg biztos zsidó összeesküvés volt.

„Erkölcsös volt, mert az erkölcstelenek legalját távol tartotta a hatalomtól.”
Gömbös Gyula és Bárdossy László meg mérési hibaszázalék?

„Most nem a leszakadó harmadik világról volt szó, hanem arról, hogy a korabeli Európában mi jobban éltünk. Azt ne kérd számon Horthytól, hogy a technikai fejlődés még nem volt olyan magas, mint most. Ezért a Horthy korszakot nem a mai állapotokkal kell összehasonlítani, hanem az akkoriakkal. Akkor 67%-on éltünk, most meg semmit nem tudtunk felzárkózni, hanem még egy százalékot vissza is csúsztunk 66%-ra. Akkor melyik volt a jobb ?”
Pedig jobban élünk, mint akkor, és többen élnek jobban, mint akkor. Az, hogy csak egy százalékot „csúsztunk vissza”, szinte csoda számba megy, tekintettel az elmúlt hetven év robbanásszerű fejlődésére*: egyszerűen mi is jobb létben élünk, mint a hetven évvel ezelőtti fejlett nyugatiak, és jobban, mint az emberiség cirka hetven százaléka.

*: meg közben elbuktunk egy világháborút és egy forradalmat, és az országot hosszú évtizedeken át idegen csapatok tartották megszállva, a rendszerváltás óta pedig hét kormányból kettő kivételével egyik nagyobb ostobaságokat művelt, mint a másik

„A kor színvonalán megéltek a napszámosok is. 67%-on a korabeli Európában. Ma meg csak 66%-on élnek a napszámosok, bérrabszolgák.”
Csak azóta a száz százalék egy „kicsit” magasabb lett. Azaz objektív értéken mégis csak jobban élünk. Tudom, hogy ez neked tragédia, mert így nem érezheted magad sorsüldözöttnek*, de ez van.

*: amúgy ez a folyamatos „ver minket az Isten” attitűd jellegzetes zsidó hozzáállás… nagyon gyanús vagy te nekem!

„1. Megtehetik, hogy kiviszik a nyereséget, de a Horthy korszakban ez is itt maradt. Melyik a kívánatosabb ?”
Egyrészt a nagy frászt maradt itthon. A Horthy-korban a magyar gazdagok nem a Balatonnál nyaraltak, hanem külföldön, nem kispesti süteményt zabáltak, hanem párizsit, és nem magyar sportkocsival jártak, hanem némettel, olasszal, franciával; és így tovább. Másrészt…
Mennyi gyárat is építettek Magyarországon a rendszerváltás óta a magyar vállalatok? És a külföldiek? Mennyi embert foglalkoztatnak a magyar vállalatok? És a külföldiek? Milyen technológiai színvonalat hoztak be a magyar vállalatok? És a külföldiek? És mennyire is tudnák magyar vállalatok átvenni mondjuk az autóipari óriások helyét a magyar gazdaságban.

„2. Magyarországon a Horthy korszakban nem volt deficites a külkereskedelmi mérleg! Hiába vettek luxuscikkeket, ezt megtehették, mert volt miből.”
mek.oszk.hu/01900/01906/html/index7.html: „A magyar-német külkereskedelmi forgalomban így mind jelentősebb aktívum halmozódott fel. A német tartozások összege 1944-re elérte az 1,5 milliárd márkát.”
Szóval ez sem nyert.

„A munkásokat ma jobban kizsákmányolják, mert sokkal magasabbak az adók.”
Tudod, a szokásos: forrás? Ne már mindig én bogarásszak helyetted! És ha már úgy is előkeresed, nézd meg, hogy mekkora fizetésből vonták le azt az adót, és milyen szolgáltatások jártak érte, mert ugye az se mindegy.

„Az adóbevételeket pedig az állam nem tudja visszaforgatni, mert a horribilis adósságszolgálati teher miatt külföldre kell kifizetni.”
Mármint az adóbevételeket az állam nem akarja visszaforgatni, meg az adósságokat se visszafizetni, mert akkor nem tudná mivel megtömni a rokonok, barátok és üzletfelek zsebét. Csak a tisztánlátás végett, ugye.

„Nem vagyunk túl ,mert ha zsidókat lehet folyamatosan kárpótolni, akkor másokat is illene.”
Emlékeim szerint a Vatikánnak és magyar keresztény egyházak jórészének egészen jól ment a kollaborálás mind a nácikkal, mind a kommunistákkal. Mondjuk a zsidók folyamatos kárpótlásával sem értek egyet, de ez egy más kérdés. Amíg az én hobbijaimat nem támogatják közpénzből, addig az egyházakat is tartsák el a híveik, és pont.

„Ha szerinted Franciaország középhatalom volt, meg Németország is, akkor miért verték szét gyorsabban őket, mint minket a Szovjetunió, aki nagyhatalom volt Válasz: mert mi valódi középhatalom voltunk.”
1. A franciákat azért verték szét olyan gyorsan a németek, mert a németek jobban felkészültek, tapasztaltabbak, jobban felszereltek voltak, és pluszban meglepték a franciákat, akiknek sosem volt igazán gyomra a háborúhoz.
2. A németeket harapófogó kapták a szovjetek és a brit-amerikai csapatok, kifogytak az erőforrásaikból, és az épeszűbb szövetségeseik pánikszerű sebességgel fordultak el tőlük.
3. A németek legyőzése öt és fél évig, hatvanhat hónapig tartott (1939 szeptemberétől 1945 májusáig). Magyarország hadba lépésétől a vereségig három év és kilenc hónap, azaz alig negyvenöt hónap telt el (1941 június végétől 1945 április elejéig). Konkrétan a Magyarország elleni hadműveletek 1944 őszétől 1945 tavaszáig, alig nyolc hónapig tartottak, még a németek segítségével is.
De van benne valami hihetetlenül bájos, ahogy Magyarországot Franciaországhoz és a Harmadik Birodalomhoz hasonló szintre álmodod. Alapja nincs ugyan, de ennyi naivitás roppant bájos.

„A legfejlettebb területek a Főváros , a középső országrésszel és Dunántúl voltak, a többi fejletlenebb(!) volt.”
*sírva röhög*
A középső országrész? Az Alföld? Ahol az egy malomipart kivéve szinte csak mezőgazdasági termelés folyt? Fejlettebb, mint a bányavárosok tucatjaival bíró Felvidék? Ez annyira vicces!
mek.oszk.hu/01900/01906/html/index7.html: „A mezőgazdasági termelés 1920-ban a háború előtti szint 50-60 százaléka, a gyáripari termelés 35-40 százaléka körül mozgott.” „A magyar kivitel szinte kizárólag mezőgazdasági termékekből állt.” „A feltételek a szokásosnál kedvezőtlenebbek voltak. Ezért a ténylegesen kapott 250 millió aranykorona kölcsön fejében húsz év alatt több mint 600 milliót kellett visszafizetni. A kölcsön felvételét megelőzően, 1924 tavaszán vállalnia kellett Magyarországnak 179 millió aranykorona készpénzben fizetendő háborús jóvátétel teljesítését is, ugyancsak húsz év alatt.”
De kérlek, mondj még ilyen poénokat, hadd nevessek!

„Azért mert egy ország sem engedheti meg magának, hogy egy törpe kisebbség kaparintsa a kezébe az egyetemi végzettséghez kötött állásokat.”
1. Mikor döntöd már el végre, hogy a magyar zsidók igaz magyarok voltak, vagy törpe kisebbség?
2. Ha egy nemzet jól bánik a kisebbségeivel, akkor ez azért veszélyes, mert… ja, nem is veszélyes.

„A jó felvételihez meg nem csak tehetség kellett, hanem előtte a lehetőség a tanulásra, a felkészülésre, amelyre a szegény parasztok gyermekeinek nem voltak meg ugyanazok a lehetőségei, mint a zsidóknak.”
Mármint a gazdag zsidóknak, ugye (mert voltak (kicsit többen) szegény zsidók is). És akkor megint ott vagyunk, hogy a gazdagoknak több a lehetősége, mint a szegényeknek, igaz? Voltak, akik ezen változtatni akartak, de őket nem szereted, mert ők a „komcsik”, ugyebár.

„Te mondtad, hogy a Felvidék, meg Erdély nem csak bojt volt, hanem a Szaharánál ezerszer gazdagabb vidék.”
Az egy dolog, hogy az én mondataimra nem figyelsz, de hogy a sajátjaidra sem! Te azt írtad, hogy pusztán a területi növekedés középhatalommá tette a Magyar Királyságot.

„Akkor a lelövést és deportálást ne a zsidótörvények számlájára írd, mert abban ilyenek nem voltak .”
Nem a zsidótörvények, hanem a korrupt és szolgalelkű Horthy-kor számlájára írom. Szóval akkor ha törvényesítés nélkül koncolnak fel téged meg a családod, akkor az erkölcsileg rendben lesz?

„Igaz magyarok voltak a zsidó tőkések, de ebben tévedtek.”
Akkor ezt tekinthetjük végső válasznak? Akkor viszont miért is kellett ezeket az igaz magyarokat a vallásuk miatt vegzálni?

„Igaza volt az érvelésében vagy nem ?
Szerintem igaza volt.”
Ha itt Bárdossyra gondolsz: gyáva, megalkuvó ember volt, aki nem mert ellenszegülni a németeknek, és görcsösen reménykedett benne, hogy valahogy majd csak megússza. Tipikus szolgalelkű, megalkuvó viselkedés: az ilyenek a saját anyjukat is eladnák, csak még öt percig ne lőjék őket agyon. Ha ilyen emberekkel értesz egyet, az a te dolgod, de ne várd, hogy itt ezért valaki csodálni fog téged.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.07.15. 18:55:26

@Alister: A balti államok hol vannak ?
Ukrajna ? Örmények, Grúzok ?

Ha a Nato szolid vicc, akkor mi van nála nagyobb, jobb és szebb , az Usa hadserege ?

Ez nem választás kérdése !

Te meg túlbecsülöd !

Nem akarták, mert egy vacak kis könyvtől már nem ijednek meg.

Teljesen mindegy, hogy milyen lassan működtek, ha mégis sokkal gyorsabbak voltak az államok hírszolgálatainál.

Miért rombolta volna le ? Az ilyeneket gyorsan kinyírták !

A nyilas terror néhány hónapig tartott, ha tartott, ez nem képes egy országot romba dönteni. Az országot a Szovjet hadsereg döntötte romba, akik hódítókként ide jöttek.

Az Avó/Avh nem a hatalmi rendszer alapjait támadókat pusztította, hanem válogatás nélkül mindenkit, akik neki nem tettszettek.

Hogy jöhetett volna vissza, amikor már az ország elveszítette függetlenségét ?
Itt voltak az oroszok és nem mentek haza !
Gömbös Gyula és Bárdossy meg sem közelíti Rákosit, Gerőt, Kádárt aljasságban, mert ők rendes becsületes emberek voltak.

"Pedig jobban élünk, mint akkor, és többen élnek jobban, mint akkor"
Ezt azonban nem az állam vezetőinknek köszönhetjük, hanem pusztán a technikai fejlődés hozta .
"hét kormányból kettő kivételével egyik nagyobb ostobaságokat művelt, mint a másik"
Erről beszéltem az elején is, hogy a Horthy korszak működése mindenben jobb volt,mint az azt követők.

"Azaz objektív értéken mégis csak jobban élünk."
Nem az objektív értéket kell nézni, hanem a kifosztás mértékét kell összehasonlítani.

Az a nyereség, amit a külföldiek kivisznek, azt kiviszik, az meg amit az itthoniak visznek ki csak opcionális.

A magyar vállalatok azért nem tudnak annyi gyárat építeni, mert a külföldiek beáramlása és az általuk kivitt profit ezt megakadályozza.
A magyar vállalatok is tudnának annyi embert foglalkoztatni és olyan színvonalat produkálni, mint a külföldiek, ha őket támogatná az állam ,a külföldieket meg hátrányos helyzetbe kellene hozni
A külkereskedelmi mérleg a pengő bevezetését követően 1930-tól 1944-ig többletet mutatott minden évben az 1940-es évet leszámítva.
mek.niif.hu/02100/02185/html/362.html
"Romsics úgy látja: Magyarország gazdasági bajai az elmúlt húsz évben a magas adókra vezethetőek vissza: az adók lényegesen magasabbak, mint Ausztriában vagy akár Svédországban"

Adók:
Itt láthatod az adókat :
139.old:

www.szie.hu/file/tti/archivum/Gaspar_Andrea__Doktori_ertekezes.pdf

"Amíg az én hobbijaimat nem támogatják közpénzből, addig az egyházakat is tartsák el a híveik, és pont"
Ne az a mentalitás uralkodjon rajtad, hogy "ha én nem kapok semmit, akkor más se kapjon"! Harcold ki magadnak, amit szeretnél! Egyébként az állam a sportot nagy mértékben dotálja.

Ha a franciák nem voltak felkészülve, meg nem szerettek harcolni, akkor nem ők voltak a középhatalom, hanem mi . Ennyire egyszerű!

"A határváltozások alapvetően újrarendezték az ország gazdasági szerkezetét.
A korábbi nemzeti vagyon, és a gazdaságilag legfejlettebb részek
megmaradtak az új határok mögött."
users.atw.hu/tetelek/kereso/doc/cel/tortenelem/trianon_s_k_vetkezm_nyei.txt

"Mikor döntöd már el végre, hogy a magyar zsidók igaz magyarok voltak, vagy törpe kisebbség?
2. Ha egy nemzet jól bánik a kisebbségeivel, akkor ez azért veszélyes, mert… ja, nem is veszélye"

A zsidók mindig is törpe kisebbség voltak, de voltak közülük olyanok is, akik igaz magyar módra tudtak viselkedni.

A magyarok mindig is jól bántak a kisebbségeikkel, így a zsidókkal is, ezen a zsidó törvények nem változtattak.

"És akkor megint ott vagyunk, hogy a gazdagoknak több a lehetősége, mint a szegényeknek, igaz? Voltak, akik ezen változtatni akartak, de őket nem szereted, mert ők a „komcsik”, ugyebár."

Önmagában az nem annyira zavaró, ha a gazdagoknak több a lehetőségük, de ha a gazdagok egyben zsidók is, az már tűrhetetlen.
A komcsik nagy része, mint Oroszországban is a zsidókból került ki.

"Te azt írtad, hogy pusztán a területi növekedés középhatalommá tette a Magyar Királyságot."
Igen, mert a területi növekedéssel nem a Szaharához jutottunk hozzá, hanem az egykor volt gazdag területeinkhez.

Senkit nem koncoltak fel !

"Akkor viszont miért is kellett ezeket az igaz magyarokat a vallásuk miatt vegzálni?"
A vitézi kitüntetéssel rendelkező zsidókat nem "vegzálták", mert ők már bizonyították igaz magyarságukat.

"aki nem mert ellenszegülni a németeknek, és görcsösen reménykedett benne, hogy "
Mert volna ő, csak ennek semmi értelme nem lett volna, csak az, hogy még jobban megszívjuk.

mezeinewsee 2012.07.20. 21:15:16

@Alister: nem is tudod, milyen hálás vagyok, hogy etetted a trollomat helyettem, amíg táborban voltam! Köszönöm!

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2012.07.24. 21:39:27

@bélaybéla: Lásd kivel van dolgod, megkönyörülök rajtad, és nem iratom újra a hozzászólásod, ezúttal rendes idézéssel és hivatkozásokkal. Mondjuk amíg nem teszed meg, addig választ se kapsz rá, mert akkor csak elbíznád magad.

mezeinewsee 2012.07.31. 12:58:53

@bélaybéla: ez szinonímája annak, ha valaki nem csinál semmit?

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.07.31. 13:02:02

@mezeinewsee: Ez szinonimája annak, hogy valaki sok mindent csinál.

mezeinewsee 2012.07.31. 13:12:20

@bélaybéla: tökéletesen elfogadható válasz, ha valamit konkrétan is csinálsz mellette. Tehát ha nem csak gondolkodsz különböző dolgokon, hanem mondjuk asztalos, vagy atomfizikus, vagy valami hasznos is vagy.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.07.31. 13:21:50

@mezeinewsee: "Ego sum Atilla, rex Hunnorum, flagellum Dei et malleus orbis."

mezeinewsee 2012.07.31. 13:51:52

@bélaybéla: van önbizalmad, az biztos... Viszont innen már 100%, hogy semmilyen, Magyarország számára hasznos dolgot nem csinálsz.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.07.31. 21:02:09

@bélaybéla:
Például mit csinálsz? Elég, ha a mérhetetlen listából 2-3 példát megosztasz velünk, és elhisszük, hogy nem egy munkakerülő senkiházi vagy. Addig ugyanis éppen ezt bizonyítod, igen nagy erőkkel.
Én (mielőtt visszakérdeznél) rendelkezem személy és vagyonőri; és újságírói képesítéssel, de jelenleg egy biztosítónál dolgozom, mint adatrögzítő. És te?

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2012.08.01. 01:32:07

@mezeinewsee: Nem szándékoztam válaszolni Kohn úrnak - aki nem értette meg, hogy vége, abba kár az energia.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2012.08.01. 03:54:13

@mezeinewsee: Azt ugye remélhetem, hogy ha megint nem bír magával, akkor végre megszabadulunk tőle?

mezeinewsee 2012.08.01. 10:11:00

@Alister: A nem ideillő kommenteket töröltem. Természetesen ha valaki nem tud viselkedni, attól elköszönünk. De remélem, ilyen nem lesz :).
(Igazából nem is neked szólt a neked címzett kérés, hanem Ferinek jeleztem tapintatosan, hogy miért is nem fogsz felelni.)
süti beállítások módosítása