Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Nem lehet Téged kikerülni, nem lehet Tőled menekülni!

2011.02.06. 17:43 mezeinewsee

Az Egyház egészen az első időktől fogva tanít a FÁJDALOM-ról. A fájdalom nem kikerülhető, nem megelőzhető, nem kiiktatható a keresztény ember életéből. Hogy miért? Mert Krisztus szenvedett. És a keresztény ember krisztusi, legalábbis azzá kell válnia. Ha Krisztus szenvedett, nekünk is szenvednünk kell.

Az én életemben eléggé ritka vendég a fájdalom. Fizikailag erős és egészséges vagyok, ha valami mégis fáj, azt könnyen viselem. Lelkileg sajnos már kevésbé, de ott van a családom és a barátaim, akik vigyáznak rám, és sosem engedik, hogy igazán szenvedjek. Ha valami  bánt, akkor valaki biztos jön, és segít.

Gyakorlatilag az egyetlen alkalom, amikor komolyan érzem a kereszt súlyát, a gyónás. Sajnos, nem a bűnbánat miatt... talán pont ezért, mert a bűneim miatt nem szenvedek eléggé, ilyen nehéz számomra a szentség felvétele. Előtte, de főleg közben és utána fizikailag nagyon komoly fájdalmakat érzek, gyakorlatilag az egész testem görcsöl. És napok kellenek, hogy kioldódjon ez a görcs. Lelkileg pedig még sokkal-sokkal rosszabb. Ezt inkább nem részletezem.

Miért írom ezt? Mert a keresztre, a szenvedésre szükség van. Kell az üdvösséghez, ezért hálát kell adnunk érte. Ha olyan szerencsés vagy, hogy bűnbánatban tudsz élni, hogy a testedet böjttel, virrasztással kordában tudod tartani, akkor adj hálát érte. Ha nem, de gyakran vagy beteg, testileg vagy lelkileg nagyon próbára tesz Isten, azért is adj hálát. Nekem különösen hálát kell adnom, mert ha másképpen nem, ilyen "különleges" módon megtapasztalhatom a keresztet.

Tudd, hogy bármilyen szenvedést is ad Isten, óriási lehetőség, hogy még jobban krisztusivá, kereszténnyé válj. Persze, ehhez az kell, hogy a fájdalmakat Krisztus tanítványaként, hálaadással fogadd. És ajánld fel! Isten is tudja, hogy nagyon szenvedsz, így különösen értékes ilyenkor az imádságod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr632642537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása