Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Munka, buli, és sok más egyéb

2011.09.11. 13:09 mezeinewsee

Az elmúlt hét életem egyik legnehezebb hete volt. Akkora nálunk, a munkahelyemen a munkaerőhiány, hogy az embereim megszakadnak a sok munkától, és még így is balesetveszélyes, amit művelünk. Félek, hogy a túlhajszoltságtól összeomlanak, vagy pedig valamelyik gyereknek esik baja. Főnökként valahogy meg kell oldanom a helyzetet, de nem tudom, hogyan. Igazából csak azért nem roppantam össze, mert tudtam, hogy szombaton lesz egy buli, ahol régi barátommal/mentorommal találkozhatok, aki biztosan tud valami okosat mondani. Ezen kívül hétfőtől csütörtökig minden este órákon át üldögéltem újonnan született bátyám/barátom mellett, ami felért egy nyugtatóval.

Érdekesek ezek a beszélgetések. Általában a munkáról nem sok szó esik, inkább a pillanatnyi gondolatok, a család, barátok, gyerekkor, emlékek kerülnek elő. Én táguló szemmel, és a megtiszteltetéstől borzongva hallgatom, amikor elmond olyan dolgokat, amiket tudom, hogy még nem mondott el senkinek. Ha viszont én mesélek, akkor minden szégyenkezés vagy feszengés nélkül mondok el neki olyan dolgokat, amiket a családomnak, a lelkiatyámnak sem. Az ő szemével nézve sokkal tisztább a világ, és egészen mások a korábban megoldhatatlannak tűnő problémák is.

Tegnap megvolt a buli is. Jó volt, bár persze használható ötletet nem kaptam a mentoromtól sem (legalább két dolgozó kellene, amíg az nincs, addig megoldás sincs). Sok-sok Prognózis, jó beszélgetések, és a végén két perc "négyszemközti" beszélgetés, azaz beszélgetés helyett hallgatás, egy kék szempárba nézve. Gyakorlatilag verseny, ki jön előbb zavarba? (Hát én.)

Tanulságok (kicsit csapongva):

  • Igenis tudnak a fiúk "úgy nézni"! (Ez ősi vita, aki érti, érti.)
  • Az embernek meg kell tanulnia időben nyugdíjba menni (ez a "nagyfőnökömre" vonatkozik, aki nem ad embert, mert éppen megmakacsolta magát).
  • Szükség van néha egy bulira, ahol az ember "kiengedi a gőzt".
  • Szükség van egy barátra, aki fenntartja az embert, ha éppen zuhanna lefelé.

Erről az utolsó pontról szól a szám (nagyon béna klippel).

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr143217761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.13. 14:59:18

"Igenis tudnak a fiúk "úgy nézni"! (Ez ősi vita, aki érti, érti.)" Igen, természetesen, de nem mindig, nem mindenki és nem mindenkire. A lányok meg bármilyen rájuk feszülő textilen/bőrön és műbőrön át látnak, hátrafelé is. Hátul, egészen hátul is van szeme sokuknak.
Ha meg zavar a fiúk nézése, vegyél egy ilyen pólót: www.athina.hu/user_show_sticker.php?id=9

mezeinewsee 2011.09.17. 18:27:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: persze, hogy nem mindig, nem mindenki és nem mindenkire! De akire "úgy" néz egy fiú, az tutira zavarba jön...
Zavarni (egyelőre) persze nem zavar (bár a pólóban azért zavarna talán...)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.09.17. 23:32:01

Elbeszéltek egymás mellett!
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
mezeinewsee nem azt értette ÚGY néz alatt, hogy a mellét bámulják, hanem hogy "tűzben égő szemmel", ami a szerelemnél kevesebb, de a barátságnál többet kifejező pillantás (vagy valami ilyesmi, én nem értek hozzá, pasiból vagyok), amit elvileg a férfiak csinálnak, mi pedig nem értjük, miről beszélnek a lányok!

@mezeinewsee:
Kitalátor úgy értette, hogy vetkőztet a szemével.

Javítsátok ki, ha tévedtem...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.22. 14:21:45

@Xinaf: Az a nézés attól jóval több, mint egy egyszerű vetkőztetés...

(Valaha a múlt században végeztem én ebbírói tanfolyamot is, csak a vizsgám nem lett meg, mert mire befejeztem a segédbíróskodást, lecsukták a MEOE akkori elnökét. A küllembírálat célja a kutyafajták egyedeinek a fajta tenyészcéljának való megfelelőségének megállapítása (ezt értse meg egy magyarbálinti-hilleri szintű nebuló), ami egyes fajták esetén könnyű, de vannak olyanok is, amikor nem annyira. Mivel én a magyar terelő- és nyájőrző kutyákra specializálódtam, meg kellett tanulnom a fogsor záródását egy ezredmásodpercnyi csattanás közben megállapítani (miközben hátrarántom a fejem), és a komondorok, kuvaszok hátát sem lett volna biztonságos megtapogatni. El kellett tehát sajátítanom, hogy a mozgásból, mindenféle szőrbűvészet, sőt (állat-)orvosi plasztikai sebészeti beavatkozás dacára meglássam, hogy egy adott kutya dísze, vagy szégyene a fajtájának. Ehhez képest a legtöbb hölgyemény alkatának pontos feltárása tényleg semmi, én ugyanúgy látok mindent télen, mint a strandon. Eddig vetkőztetés. Van persze, akit már ez is zavarba hoz, és felizgat, mert eleve fel van spanolva, hasonlóan, mint annak idején minket a sorkatonaság alatt az újságárus női biciklijének látványa.
Na de ha "úgy" nézünk, abban már az utána következő zuhanyzás és a közös reggeli is benne van, mégha csak virtuálisan is...
süti beállítások módosítása