Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Helyesbítés (többé-kevésbé)

2011.10.22. 14:00 mezeinewsee

Ma végre minden érintettel megvoltak a "tárgyalások", így közzé tehetem a helyesbítést:

 Nem igaz (pontosabban: így nem igaz), hogy I. atya azt mondta, hogy le vagyunk írva azért, mert a gyerekek nem görögkatolikusok.

 Itt félrehallás volt: elhangzott, hogy a gyerekeink nem görögkatolikusok, de nem bírálatként, egészen más szövegkörnyezetben. A "támogatás" szó volt félreérthető: az egyházközség anyagi támogatást nem tud nyújtani (mert sz...r helyzetben van), a csapat viszont arra nem is tart igényt.

Az okozta a félreértést, hogy az egyébként valóban hiteles és megbízható hírforrásunk rosszul hallotta, rosszul értette, vagy rosszul értelmezte azt, amit I. mondott.

Ezért a Hogyan tovább? bejegyzés nem kerül vissza. Összesen 25-ször volt letöltve, ez kb. 10 olvasót jelent. Ettől a 10 embertől, különösen I. atyától ezúton is elnézést kérek.

Eddig tartott a helyesbítés :).

Viszont hogy ne szeressetek akkor sem, ha bocsánatot kértem, folytatom a bejegyzést :). Ugyanis nem bánom, hogy így történt. Nagy tanulság nekem is, de remélem, másoknak is. Mi is történt valójában?

  1. Tapasztaltuk, hogy megint lehetetlen helyzetben kellett foglalkozást tartani (foglalt a helyiség abban az időpontban, amikor az elmúlt 18 évben mindig cserkészet volt).
  2. Mindez nem először, hanem sokadszor. Úgy, hogy egy ideje egyértelműen nincs szükség a csapatra. Persze, megtűrik, de nem "használják fel": ha valamiben segíteni kéne, ha valami "esemény van", senki sem szól. Gyakorlatilag idegen test az egyházközség életében. Az atyák nem foglalkoznak vele, avatásnál a gyerekek nevét sem említik... Tehát a környezet megváltozott. Egyértelműen barátiból, az egyházközség cserkészcsapatából megtűrt csoport lettünk. Századikok a rangsorban.
  3. Egy teljesen hiteles, soha nem hazudó ember elmondja a fenti vádat. Egyértelműen őszintén. Ő így tudta, így hallotta, a lelkiismerete tiszta.
  4. Elhiszem a vádat, összetörök. Illik sajnos az előzményekhez. És nem kérdezem meg az illetékest: tényleg mondott-e ilyet?
  5. Publikálom, hogy mit érzek ezzel kapcsolatban.
  6. A csapat úgy dönt, megtudjuk az igazságot. Beszélünk minden érintettel.
  7. Az igazság ismeretében helyesbítek és bocsánatot kérek.

Miért nem bánom, hogy így történt? Mert egyébként sosem lett volna meg ez a beszélgetés a csapat képviselői és a R.t. papsága között. Mindenki úgy érezte volna, hogy igaza van, úgy, hogy a másikat nem hallgatja meg. Valóban hiba volt publikálni a bejegyzést. De olyan légkört teremteni is hiba volt, ahol bármilyen szinten el lehet hinni, hogy valaki ilyet mondott...

Igazából abban reménykedek, hogy ki fog még alakulni olyan légkör, ahol a félreértéseket lehet tisztázni. Én a magam részéről megígérem, hogy ha valamit nem saját szememmel látok, hanem valakitől hallok, akkor utánanézek, mielőtt publikálom. De szeretném, ha ti, testvérek, erre lehetőséget adnátok... Mert a soha be nem következő "majd visszahívlak", vagy a "két hét múlva szerdára tudok időpontot adni" nem könnyíti meg a kommunikációt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr273321892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása