Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Van egy álmom...

2013.01.03. 22:34 mezeinewsee

Évek óta van egy álmom. Gyakorlatilag minden szabadidőmben ezt tervezgetem... és hiszem, hogy egyszer megvalósul.

Úgy kezdődött, hogy 13 éves koromban együtt jártam egy nagyon kedves sráccal (ő volt az első fiúm), aki nagyon kedves, nagyon jólelkű, értelmes, mellé primitív és veszélyes volt. 17 évesen. Amire kicsit idősebb lett, bűnözővé vált. Miért?

Pár évvel később láttam, ahogy a (mostani) cserkésztesóim kb. ugyanúgy élnek, kedvesek, jólelkűek, értelmesek. És veszélyesek... És nem lett belőlük bűnöző, van köztük melós, egyetemista, családapa. Miért?

A válasz egyszerű: mert őket szerették/szeretik. Vagy a család, vagy egy közösség. Volt hová menniük (ha jobb nem is, legalább az én kecóm), kaptak kaját, és volt, aki megszidta őket, ha nem tanultak, ha berúgtak, ha hülyék voltak.

És innentől már kitalálhatjátok, mi az álmom :). Egy ház, ahol ezek a kölykök ellehetnek. Ahová suli után bemehetnek, akár hajnalig maradhatnak. Ahol, ha más nem, egy szelet zsíros kenyér jut nekik. Ahol mindig van valaki, aki örül nekik, aki letolja őket, ha kell, és meghallgatja, ha arra van szükség. Ahol úgy szeretik őket, ahogy vannak. Ahol ennek hatására olyanok lehetnek, amilyennek Isten teremtette őket. És ahol ennek hatására, sok-sok idő alatt Istenre is rátalálhatnak.

Hogy is gondolom ezt? Különböző szintek lennének. Az alsó szinten nincs "küszöb", oda bárki bemehet. Melegedhet, csocsózhat, pihenhet, zenét hallgathat, ehet májkrémes kenyeret. Ha már ismerjük, vagy ha valaki felelősséget vállal érte, "feljebb" juthat. Ott nyugi van, hiszen a hangos buli, zenehallgatás lent folyik. Fent lehet tanulni, TV-zni, netezni... Még egy kis idő után még feljebb lehet jutni, ott a "nyugi-szoba", ahol lehet lelkizni, imádkozni. 

Persze ne feltétlenül "térben" gondoljátok a "fent/lent" kifejezést! De az tény, hogy el vannak választva egymástól a "szintek".

Természetesen vannak "dolgozók", méghozzá napszakonként legalább kettő. Ez összesen (főnököstől) kb. 6-8 embert jelent. És persze "segítők", akik a kölykök közül kerülnek ki. Ők önkéntesek, legfeljebb zsebpénzt kapnak.

Napirend nincs. Szabály: verekedni, drogozni, piálni, szexelni, lopni tilos.

Miből szeretném megvalósítani? Isten kegyelméből. Állami normatívából. És pályázatokból... csak az elindulás nagyon nehéz. Mert akkor lehet elindulni, ha megvan a ház, és 2-3 millió alaptőke. 

De meglesz, tudom :). Csak azt nem, honnan. Tehát holnap veszek egy lottószelvényt!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr174996914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marton Attila 2013.01.05. 12:36:37

Kívánom, hogy sikerüljön!
Kemény lesz az biztos!

mezeinewsee 2013.01.05. 22:01:31

Adja Isten, hogy már ott tartsunk, hogy kemény legyen! Szeretnék azon nyavalyogni, hogy lefárasztanak a kölykök :).

Mogyee 2013.02.22. 16:02:02

Egy álom, ami éppúgy az enyém is. Számithatsz rám :)
süti beállítások módosítása