Csak azért is!

Ez a blog a mezeinewsee.blog.hu folytatása. Kevésbé lesz szalonképes, keményebben fogalmazom meg benne a véleményemet, kritikámat. Számítok Rátok, hogy ha túlzásokba esem, akkor figyelmeztettek a keresztény mértékletességre! Mindenkit kérek, a kommentekben se szerepeljenek nevek (csak dicsérő hangnemben)! A kezdőbetű tökéletesen alkalmas az azonosításra, azt használjuk.

Friss topikok

  • odamondogato: Tamás = tömős (2015.05.16. 11:06) Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek!
  • Xinaf: @mezeinewsee: - Nős püspök is volt. A diakónuságot sokan a papság előszobájaként élik meg. Gondol... (2015.04.14. 20:52) Női papság?
  • mezeinewsee: @Kitalátor (másként) gondolkodó: lehet, hogy régen hallottam, és benne volt a tudatalattimban :). (2014.09.02. 19:23) Az Egyház, mint hajó
  • ireftoht: Alapvetően elhibázott az életmódod és az életszemlélted! A nagyvárosi lét minden jellegzetes víru... (2014.07.11. 10:57) Rövid összefoglaló
  • huKKK: @mezeinewsee: Jól mondod. Szerintem is tudja. Parancsolatként mondta. Arra, gondolok, hogy a jel... (2014.03.28. 15:29) A keresztény műmosoly

Megbocsátás? Mit tegyek?

2010.12.10. 00:47 mezeinewsee

Ma egész jó napom volt. Azaz az este volt jó, hiszen Liturgia után felmentem K. barátnőmhöz. Jó beszélgetés, poénkodások... komoly dolgok és hülyéskedés, minden együtt volt.

A Liturgia egyébként meglepően nem volt felemelő... mondjuk, erről nem a pap tehetett (a prédikáció elég gyenge volt, de nem az a lényeg), csak én voltam mással elfoglalva.

Nem tudom túltenni magam L. haragján. Azaz azon, hogy nem bocsát meg. Még mindig nem tudom, pontosan mit is követtem el ellene. Végül is mindegy, hiszen nem tudok bocsánatot kérni érte úgy, hogy nem hajlandó erre lehetőséget biztosítani. Márpedig bocsánatkérés nélkül nem is bocsát meg.

OK, ez terhelje az ő lelkiismeretét, mondhatjátok. De nem így van ez. Isten után neki köszönhetek a legtöbbet ezen a világon. Nála nem vonhatom meg a vállam. Ha a föld dől össze, akkor is ki akarom harcolni, hogy újra szóba álljon velem.

Amíg ez nem sikerül, addig nem leszek teljesen önmagam. Nem tudok imádkozni, aludni. Ma már az áldozás sem ment. Gyónni sem tudok elmenni. Szentéletű lelkiatyám szerint nem fog megbocsátani, esetleg Húsvétkor. El sem tudom képzelni, mit csinálok addig.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anticenzor.blog.hu/api/trackback/id/tr752505776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2010.12.13. 22:15:46

Ide nemsokára írok majd kommentet. Nem ma.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2010.12.19. 08:40:46

No, végre nem vagyok kiájulásig fáradt, most tudok neked írni. Bocsánatot kérek, hogy ilyen sokáig tartott...

Szóval:

"Nem tudom túltenni magam L. haragján. Azaz azon, hogy nem bocsát meg. Még mindig nem tudom, pontosan mit is követtem el ellene. "
Te alapból fogyatékosokkal foglalkozol. Tudom, hogy ez rohadt dolog, de jelenleg a barátod kb. ugyanazon a szinten van lelkileg, ahol ők szellemileg. Szerintem, ha ezt el tudnád fogadni (és tényleg el tudnád, teljesen, nem csak mondva), akkor kb. az első része meg is lenne oldva. Egy nem normális ember haragja szintén nem normális. Gondolj csak bele, az az ember, aki neked annyit adott, tenne ilyesmit veled, mint az ember, aki haragszik rád?
Azt viszont tudom, mit tettél ellene. Vagyis, mit érez ő. Mert valójában nem követtél el bűnt.
Arról lehet szó, hogy van egy irányzat, ami szerinte tönkreteszi az Egyházat. Persze ez érdekes dolog, mert valódi indokot még sose hallottam a "túl ortodox"-on kívül, ami nem indok. Tehát a miértre nincs magyarázat. Ő ugye hűséges egy volt vezető felé, aki ott tesz a jelenlegi alá, ahol tud. A hűsége pedig megköveteli, hogy haragudjon MINDENKIRE, és MINDENRE, aki ezt az "új" irányt követi.

"Végül is mindegy, hiszen nem tudok bocsánatot kérni érte úgy, hogy nem hajlandó erre lehetőséget biztosítani. Márpedig bocsánatkérés nélkül nem is bocsát meg."
Dehogy mindegy... hiszen ha az lenne, nem írtad volna le ezeket a sorokat. Mivel egyelőre tőle nem lehet normális viselkedésre számítani, így megint csak azt látom megoldásnak, hogy egyelőre legyen tényleg mindegy... tudod, a lelkileg beteg ember nem felelős a tetteiért. Ha hajlandó elmondani neked, miket is lát ő gondnak, akkor majd lehet valamit próbálkozni. (Teszem hozzá, hogy szerintem ő laza árulásként értelmezte ezt a B-t, mint helyet. De ameddig ezt nem mondja, nincs jogalapja durcázni. Amit már mással kapcsolatban mondtam: ha nem tetszik, mondja a szemembe. Tisztább megütni valakit szemből erősen, mint két emberrel rugdostatni hátulról, gyengén.

"OK, ez terhelje az ő lelkiismeretét, mondhatjátok. De nem így van ez. Isten után neki köszönhetek a legtöbbet ezen a világon. Nála nem vonhatom meg a vállam. Ha a föld dől össze, akkor is ki akarom harcolni, hogy újra szóba álljon velem."
Ha harcolni akarsz, az más téma. Akkor viszont további folyamatos telefonhívás. A legtöbben egy idő után felveszik, mert idegesítő. Ha gondolod, én magam is szívesen kérek tőle időpontot, és beszélek vele én. Kíváncsi vagyok, megtagadná-e tőlem. Ez most részedről viszont komoly gondolkodást fog igényelni, mert ismerem a fajtánkat. Soha nem szerettük, ha más intézi a mi ügyeinket. Ha mégis úgy gondolod, próbáljam meg, szólj.

"Amíg ez nem sikerül, addig nem leszek teljesen önmagam. Nem tudok imádkozni, aludni. Ma már az áldozás sem ment. Gyónni sem tudok elmenni. Szentéletű lelkiatyám szerint nem fog megbocsátani, esetleg Húsvétkor. El sem tudom képzelni, mit csinálok addig."
Huh, előre is elnézést a szavaimért... ha nem vagy felkészülve egy Xinafos megnyilatkozásra, ne is olvasd tovább...

Szóval: na, olyan nincs, hogy nem vagy képes imádkozni. Ez tuti kísértés. Nagyon erős kísértés. Fizikailag akár fájdalmat is okozhat egy ilyen, ezt elfogadom. Nagyon szar. De ha a pokolban IS lehet imádkozni, itt a földön ne lehetne? Az egyértelmű, hogy valami vagy valaki minden erővel azon munkálkodik, hogy ne imádkozz. És az sem titok, hogy ez az egész az ő szarkavarása, hiszen az egyik legnagyobb papot rántotta el, és az egyik legnagyobb teológiát. Ha mégis elolvastad ezeket a sorokat, és haragot éreztél, az valószínűleg engem igazol. Valódi bajban az ember elbukik Isten nélkül. Nekünk csak kérni kell, és segít, és te most éppen nem kéred, mert nem tudsz imádkozni. Nem, ilyen tényleg nincs. Ha imádkozol, és szar érzés, akkor akár sírva, kíntól összegörnyedve, rettegve, de folytatni kell. És ah ez megvan, akkor hirtelen el fog múlni, mert a sátán nem bírja elviselni az ilyesmit. Neki nagyobb fájdalom, mint neked.
Imádság nélkül ez az egész ortodoxia ugyanolyan bohóckodássá silányul, mint egy dinamikus, 40 perces görög mise. Sőt, mivel Z viszont imádkozott, így az többet ért. Az ortodoxia nem szabad csak külsőség legyen, hiszen az egész lényege, hogy Istenhez kerülj közelebb.

Ismét bocsi, de ebből nem engedek. Imádkozni KELL. És a földön nincs olyan, hogy erre valaki képtelen. Maximum NAGYON nehéz.

mezeinewsee 2010.12.19. 09:52:54

Értem... és igazad van.
süti beállítások módosítása